Cele mai citite
 


Procedura de transplant de par prin metoda Extractiei Unitatilor Foliculare - (lb.engl.)
vineri, 24 septembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Video
 

 Procedura se efectuaeza sub anestezie locala si functie de zonele care trebuiesc acoperite dureaza intre 4 si 9 ore.
 
Pasul 1
Se foloseste un bisturiu mic si rotund de 0,7 mm pentru a stanta in jurul unitatii foliculare. O UF contine intre 1-4 fire de par.
 
Pasul 2
Grefa este extrasa usor fara a forta deloc.
Unitatile foliculare sunt numarate si grupate pe marimi.
In cazuri speciale unitatile foliculare sunt disecate sub microscop stereoscopic pentru a crea mai multe grefe.
 
Pasul 3
Se efectuaza sliturile in care vor fi introduse grefele. Se acorda mare atentie angulatiei si adincimii acestora.
 
Pasul 4
Se implanteaza grefele.
 
Au fost extrase 1000 de unitati foliculare din care au rezultat aproximativ 2300 de fire de par care au fost transplantate pacientului in cauza pentru a-i acoperi tamplele.
 
Rezultetele unei asemenea proceduri se vad dupa aproximativ 10-12 luni si dureaza toata viata.
Aceasta metoda este mai costisitoare decat celelalte metode desi un numar mult mai limitat de par poate sa fie transplantat pe sesiune cu aceasta tehnica. Avantajul prezentat de aceasta metoda este ca pacientul nu ramane cu cicatrici.

 

Notare
Comentarii
metoda fue este cea mai avansata medota de extractie a foliculilor de par in vederea realizarii implantului

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în SUA: Grefă de craniu şi de păr simultană cu o grefă de organe Chirurgii americani au anunţat că au efectuat pentru prima oară o grefă de craniu şi de păr în acelaşi timp cu o grefă de organe interne, un rinichi şi un pancreas, relatează vineri EFE.
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
După o grefă de laringe, a doua realizată în lume, o femeie si-a recăpătat glasul O echipă internaţională de chirurgi a realizat un transplant reuşit de laringe, al doilea din lume, care i-a permis femeii operate să-şi recapete vocea după 11 ani, a anunţat joi centrul medical Davis din California (vestul Statelor Unite), citat de AFP.
Celulele stem sunt soluţia şi pentru tratarea calviţiei Pentru prima oară oamenii de ştiinţă au reuşit să folosească celule stem pluripotente pentru a obţine celule care să genereze noi foliculi de păr, conform unui material publicat de CNET.com.
Primă grefă de penis efectuată în SUA Un bărbat de 64 de ani care îşi pierduse o mare parte din penis din cauza unei forme rare de cancer a beneficiat de prima grefă a unui astfel de organ realizată în SUA, a anunţat luni spitalul din Boston în care s-a realizat intervenţia chirurgicală cu o durată de 15 ore.
Secretele tinereţii lui Berlusconi Jurnaliştii de la Huffington Post au încercat să descopere cum reuşeşte premierul italian Silvio Berlusconi să rămână un bărbat seducător chiar şi la cei 74 de ani săi, dezvăluind, în urma unei anchete, că arsenalul de seducţie al primului ministru italian include pe lângă bani, farmec personal şi un...