Cele mai citite
 


Proceduri de bypass coronarian (lb.engl.)
vineri, 24 septembrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Colesterolul, Video
 

 

 
Aceasta animatie 3D prezinta o operatie de bypass a arterei coronariene (OBAC) folosita in tratarea bolii coronariene. Boala coronariana apare atunci cand arterele ce asigura aportul de sange catre inima devin rigide si se ingusteaza datorita colesterolului si formarii placilor de aterom pe peretii lor.
 
Bypass-ul arterei coronariene este o procedura frecvent efectuata de repunere in circulatie a fluxului de sange din jurul unei artere coronariene infundate prin prelevarea de vene sau artere din alte parti ale corpului - numite grefe si cu ajutorul carora se creaza noi cai de trecere pentru ca sangele sa curga spre muschiul inimii Interventia chirurgicala debuteaza cu o incizie mediana a sternului, inima este oprita si un aparat cardio-pulmonar preia activitatea inimii si plamanilor.
Cele mai des utilizate vase de sange pentru bypass sunt vena safena de la picior si artera toracica interna (mamara) din peretele interior al pieptului. Dupa procedura, inima este repornita prin socuri. Un tub de drenaj este lasat in incizie pentru a se elimina excesul de fluid. In continuare puteti urmari alte doua metode de efectuare a unei grefe de bypass: bypass coronarian fara aparat cord-pulmon si bypass-ul minim invaziv.
Aceasta procedura este similara cu cea efectuata fostului presedinte american Bill Clinton si actorului Arnold Schwarzenegger.

 

 

Notare
Comentarii
de nette vasile
este o prezentare excelenta . va multumim

de alina
Cand esti intr-o asemenea situatie tu sau cineva apropiat tie un asemenea filmulet te ajuta sa intelegi prin ce vei trece.Nota 10,multumesc.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În fiecare zi 40 de oameni mor prin infarct de miocard Boala coronariană ischemică, cunoscută de asemenea şi cu denumirea de cardiopatie ischemică, este cea mai comună manifestare a bolilor cardiovasculare.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de bypass (presa niponă) Împăratul Japoniei, Akihito, va fi supus sâmbăta viitoare unei intervenţii chirurgicale de bypass coronarian în Spitalul Universitar din Tokyo, informează duminică EFE, care citează agenţia locală Kyodo.
Vicepreşedintele Columbiei, externat după ce a suferit o operaţie la inimă Vicepreşedintele Columbiei, Argelino Garzon, a fost externat duminică de medici după ce a suferit o operaţie de bypass coronarian, relatează AP.
Intervenţia de bypass coronarian la care a fost supus împăratul Akihito al Japoniei s-a încheiat cu succes Intervenţia chirurgicală de bypass coronarian la care a fost supus sâmbătă împăratul Akihito al Japoniei a fost încheiată cu succes, au anunţat mass-media nipone, citate de AFP şi Reuters.
Bolnavii de aritmie au o nouă alternativă de tratament în România: ablaţia epicardică spitalul Monza din Capitală, centru specializat în chirurgie cardiovasculară, a anunţat o nouă intervenţie realizată în premieră pentru România: ablaţia epicardică în cazul bolnavilor de aritmie ventriculară, procedură efectuată de dr. Radu Vătăşescu, medic specialist cardiologie-aritmologie, informează...