Cele mai citite
 


Mehedinţi: Donaţie de proteze auditive
duminică, 26 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 150 de aparate auditive performante au fost donate, joi, în urma unui protocol semnat între Prefectura Mehedinţi şi Fundaţia 'Copiii din România' din Danemarca, a declarat pentru AGERPRES prefectul Ion Mîţu.
Potrivit sursei citate, protezele în cauză, în valoare de circa 150.000 euro, vor fi repartizate persoanelor cu afecţiuni de auz în funcţie de audiogramele care vor fi efectuate de medicii specialişti pentru stabilirea compatibilităţii acestora.

'Pe lista de aşteptare a Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi se află un număr de 350 solicitanţi care au depus cereri pentru procurarea unui aparat auditiv până la 21 aprilie 2009. Donaţia făcută va reduce considerabil efortul financiar bugetar', a precizat Mîţu.

În context el a mai arătat că pe piaţa românească un astfel de dispozitiv costă, dacă ar fi trebuit achiziţionat de un asigurat prin CJAS Mehedinţi, între 150 şi 2.000 de euro, sume de care puţini bolnavi dispun.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Începe distribuirea protezelor auditive provenite dintr-o donaţie daneză Un număr de 220 de proteze auditive, provenite dintr-o donaţie făcută de Fundaţia daneză 'Copiii din România', vor fi distribuite gratuit, începând de miercuri, atât copiilor, cât şi adulţilor cu deficienţe de auz din Mehedinţi.
Mehedinţi: Aproximativ 500 de cereri pentru eliberarea de dispozitive medicale, onorate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a reuşit rezolvarea a 496 de cereri depuse de asiguraţi pentru aprobarea achiziţiei gratuite de dispozitive medicale, a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Proteze ortopedice pentru intervenţii în premieră Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a achiziţionat, pentru prima oară, 21 de proteze implantabile utilizate pentru fracturile de şold femural, care imobilizau la pat în special pacienţii de peste 70 ani.
Mehedinţi: Lucrări de reabilitare a spitalului din Orşova cu bani din Danemarca Secţia de neonatologie şi cantina Spitalului orăşenesc Orşova au fost reabilitate cu bani primiţi prin donaţie de la Fundaţia 'Copii din România' din Danemarca, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Constantin Brăgaru.
Mehedinţi: CJAS are de recuperat peste două milioane lei de la victimele unor accidente rutiere şi agresiuni Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi nu va mai deconta serviciile medicale de care beneficiază victimele unor accidente rutiere sau ale unor agresiuni.
Mehedinţi: Peste 3,8 milioane lei decontaţi de CJAS pentru servicii medicale efectuate în străinătate de asiguraţi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a decontat în străinătate în 2015 facturi emise de unităţi spitaliceşti în valoare de 3.895.000 lei, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Radu Barbu.