Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalul judeţean dotat cu un videoendoscop în urma unei donaţii private
duminică, 26 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr.Constantin Opriş' Baia Mare va fi dotat în curând cu un videoendoscop de ultimă generaţie, achiziţia acestui aparat în valoare de?62.844 de euro făcându-se printr-o sponsorizare din partea firmei S.C. Italsofa România S.R.L care operează în municipiu.
?'Nu există o investiţie mai bună decât în sănătate. Mediul privat are responsabilitatea şi obligaţia de a se implica în rezolvarea problemelor din spitalele româneşti. Ne bucurăm că am putut contribui, prin această sponsorizare, la modernizarea bazei de investigaţii a secţiei Medicină internă a spitalului. Sperăm?să nu fim singurii!', a declarat Francesco Stasolla, directorul Italsofa România.
?
Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare spune că viitoarea achiziţie va ajuta la depistarea şi rezolvarea unei palete largi de afecţiuni ale tubului digestiv. 'Dacă ar fi să identificăm boala secolului XXI, aceasta ar fi stresul, care are un efect devastator asupra patologiei digestive şi nu numai aceasta. Videoendoscopul ajută la stabilirea unui diagnostic corect într-un timp extrem de scurt', a spus dr. Vasile Bonaţ - medic primar şef secţie Medicină internă.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare dr. Călin Pop apreciază gestul făcut de firma italiană, mai ales că vine într-o perioadă dificilă în care este nevoie de fonduri pentru a redresa activitatea din sistemul sanitar.

Videoendoscopul se va folosi în endoscopia superioară şi inferioară, în scop de diagnostic şi terapeutic. O statistică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare arată că în anul 2009 s-au efectuat aproximativ 1.600 de endoscopii superioare şi 600 de endoscopii inferioare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Investiţie de 20.000 de euro pentru modernizarea secţiei de balneo-fizioterapie a Spitalului Judeţean Baia Mare, 9 mar /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş a investit aproximativ 20.000 de euro în modernizarea secţiei de baleneo-fizioterapie, aceasta fiind necesară ca urmare a solicitărilor crescute din partea pacienţilor.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Operaţii 3D cu un aparat Einstein Vision, aflat în probe la SJU Medicii chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare vor putea efectua colecistectomii laparoscopice 3D, respectiv operaţii pentru reducerea stomacului (chirurgia obezităţii sau chirurgia bariatrică), cu aparatul Braun Einstein Vision, aflat în probă în unitatea medicală, precizează un...
Maramureş: Modernizarea spitalului judeţean, investiţie evaluată la 17 milioane de euro Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş, în valoare de 17 milioane euro, ar putea începe cel mai probabil la începutul lunii august.