Cele mai citite
 


MS: Noile reguli impuse la acordarea concediului medical produc efecte
duminică, 26 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul sistem de acordare a concediilor medicale, introdus anul acesta, a dus la o diminuare de aproximativ 30% a numărului de certificate medicale eliberate în ultimele luni faţă de începutul anului, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis vineri AGERPRES.
De asemenea, dacă pe toată perioada anului 2009 au fost eliberate peste 2,6 milioane de certificate medicale, anul acesta numărul lor este într-o evidentă descreştere. De la începutul anului şi până în prezent au fost eliberate 713.436 certificate medicale, precizează sursa citată.

'Noile reguli impuse la acordarea concediului medical şi eliberarea certificatelor medicale produc efecte. Când am gândit noul sistem am avut în vedere stoparea abuzurilor şi eliberarea acestor documente exclusiv pentru cei aflaţi în nevoie şi suferinţă. În urma acţiunilor noastre am înregistrat o diminuare destul de importantă a numărului certificatelor medicale, ceea ce înseamnă că pe acest domeniu existau unele abuzuri', a declarat ministrul Sănătăţii Cseke Attila, potrivit comunicatului citat.

Astfel, de la mijlocul lunii mai 2010 când au fost demarate acţiunile de control asupra noului mod de acordare a concediilor medicale, Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat cu peste două milioane lei din cele 443 de amenzi aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale.

În perioada mai-august a.c., reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au efectuat controale la un număr de peste 5.300 de medici şi 1.500 de beneficiari de concedii medicale. În urma acestor acţiuni, au fost sancţionaţi 792 de medici şi au fost refuzate/amânate la plată aproape 300 de certificate pentru că beneficiarii nu au respectat legislaţia şi nu s-au aflat la domiciliu în perioada acceptată de control.

De asemenea, casele de asigurări de sănătate au reziliat 92 convenţii încheiate cu medicii prescriptori pentru acordarea şi eliberarea certificatelor de concediu medical. În cazul a 82 de medici au fost sesizate comisiile de disciplină ale Colegiului medicilor, mai menţionează sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a stabilit că pentru aproape 130.000 paturi din spitale pot fi contractate servicii de sănătate în 2011 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Potrivit...
Noi controale privind acordarea concediilor medicale Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în săptămâna 7 - 11 iunie, cu încă 604.500 lei, adică peste 140.000 euro, bani proveniţi din cele 132 amenzi aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Olt:Peste 12.200 concedii medicale, patru medici sancţionaţi Medicii din judeţul Olt au eliberat de la începutul anului până în prezent 12.225 certificate de concedii medicale, iar în urma verificărilor începute de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt patru medici au fost sancţionaţi cu câte o mie de lei.
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.
MS propune un nou sistem de acordare a concediilor medicale Ministrul Sănătăţii a semnat vineri proiectul de ordonanţă care modifică OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, introducând un nou sistem de acordare a concediilor medicale.