Cele mai citite
 


Iaşi: Deţinut adus la spital cu ace în stomac
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 24 sep /Agerpres/ - Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a fost adus, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan după ce a înghiţit ace de cusut, bucăţi de sârmă rupte din pat şi chiar o coadă de lingură.
'Pacientul a fost preluat rapid în UPU de mediciii de urgenţă, iar examenele imagistice au confirmat?ingestia corpilor străini metalici', a declarat dr Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului Sfântul Ioan din Iaşi.
Petru Cozma, în vârstă de 35 de ani, are de ispăşit o pedeapsă de 25 de ani de închisoare după ce în 2000 a comis un omor deosebit de grav. După ce fost mutat rând pe rând prin mai multe penitenciare precum cele de la Rahova, Jilava, Târgu Ocna, el a fostadus la Penitenciarul Iaşi.
Pentru a scăpa mai uşor de ispăşirea pedepsei şi, totodată, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de sistemul medical, bărbatul a recurs în fiecare penitenciar în care a fost încarcerat la ingestia corpilor străini. Astfel, stomacul său a devenit un adevărat depozit pentru ace, sârme, cozi de linguri şi chiar de medicamente.
'Pentru el este un sport mai vechi (ingestia de obiecte-n.r). Ieri a acuzat dureri abdominale şi aşa am aflat că a înghiţit diverse obiecte înainte de a fi adus la noi. De la infirmeria penitenciarului l-am redirecţionat spre un spital din Iaşi. Acolo medicii au constatat că obiectele înghiţite pot fi eliminate pe cale naturală, motiv pentru care l-au trimis înapoi în penitenciar. Azi, deţinutul s-a plâns iar de dureri, aşa că l-am dus iar la spital. El vrea să-şi exprime astfel nemulţumirea şi dispreţul faţă de medici şi sistem', a declarat pentru AGERPRES directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, Marius Vulpe.
Medicii spun că astfel de metode autolitice sunt specifice mediului penitenciar, nefiind întâlnite la alte categorii de pacienţi suicidari. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deţinut adus la spital cu gâtul tăiat Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a fost adus joi în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi cu gâtul tăiat şi mai multe zgârieturi la nivelul braţelor.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Un deţinut a ajuns la spital după ce a intrat în greva foamei Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după opt zile de când a intrat în refuz de hrană.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.