Cele mai citite
 


Attila Cseke: MS şi MAI lansează o procedură de achiziţie publică pentru ambulanţe şi elicoptere
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, în cadrul conferinţei de presă prilejuite de împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD, că în curând, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, va lansa o procedură de achiziţie publică pentru cumpărarea de ambulanţe şi elicoptere.
'Împreună cu colegii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) suntem deja în măsură ca în câteva săptămâni să lansăm pe SEAP o procedură de achiziţie publică pentru cumpărarea de mijloace de transport atât pentru ambulanţă, cât şi pentru SMURD, precum şi un număr de elicoptere care ar fi necesare. Vorbim de un acord cadru pe care dorim să-l încheiem pe patru ani, urmând ca, în această perioadă, în funcţie de posibilităţile financiare, să le achiziţionăm', a arătat Cseke.
Ministrul a arătat că este nevoie de elicoptere pentru acoperirea cât mai rapid posibil a tuturor zonelor din România.
'Va fi un contract-cadru exact pentru că va fi un număr minim de autosanitare şi mijloace de transport şi un număr maxim pe timp de patru ani de zile. În jur de la 700, la 1.200 de mijloace de transport şi în funcţie de preţul obţinut în achiziţia publică, pe de-o parte, şi doi, de prevederile bugetare pe următorii patru ani vom putea achiziţiona treptat aceste mijloace de transport', a susţinut Attila Cseke.
Potrivit ministrului, în România există trei elicoptere pentru intervenţii medicale de urgenţă, două la SMURD şi unul la MAI, dar că ar mai fi nevoie de încă şase baze aeriene operabile de către SMURD.
'Ar mai fi nevoie de încă şase centre ca să putem acoperi toate regiunile României şi să intervenim mai rapid cu aceste elicoptere şi în funcţie de prevederile bugetare urmează să vedem cum le putem achiziţiona. Important e să facem această achiziţie publică, să avem un câştigător, să putem încheia contractul şi, în funcţie de prevederile bugetare, vom achiziţiona treptat aceste mijloace', a afirmat Attila Cseke. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Cseke Attila: Serviciile de urgenţă vor primi 6 elicoptere şi până la 1.500 de ambulanţe în următorii patru ani Târgu Mureş, 11 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că se doreşte dezvoltarea serviciilor de urgenţă şi că în următorii patru ani se vor achiziţiona şase elicoptere şi până la 1.500 de ambulanţe, dintre care aproximativ 250 de ambulanţe urmează să fie...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...