Cele mai citite
 


Campanie de conştientizare asupra semnelor şi simptomelor cancerului la copii
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 24 sep /Agerpres/ - Probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ unu la 330, dar cancerul este a doua cauză a mortalităţii infantile, fiind depăşit doar de accidente, relevă statisticile în domeniu.
Ca părinţi ai acelor 'unul din 330' de copii, membrii Asociaţiei P.A.V.E.L., prin Centrul de Resurse şi Servicii care funcţionează în cadrul Institutului Oncologic din Bucureşti, lansează o campanie care urmăreşte creşterea nivelului de receptare şi cunoaştere de către părinţi, medici pediatri şi alţi specialişti din domeniul îngrijirii sănătăţii, precum şi de către public, în general, a semnelor de avertizare şi simptomelor cancerului la copii, în vederea unei diagnosticări cât mai rapide a bolii, se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.
Campania este posibilă datorită suportului primit de la UICC - Uniunea Internaţională Contra Cancerului - în cadrul Programului Cancer Capacity Building Fund.
Potrivit organizaţiei, această campanie este cu atât mai necesară cu cât depistarea cancerului la copii într-un stadiu avansat al bolii face ca rata de supravieţuire şi de vindecare să fie foarte scăzută în România comparativ cu alte state europene.
Un nivel scăzut de cunoaştere şi de educaţie despre primele semne de alarmă şi simptomele cancerului are ca rezultat trimiterea cu întârziere la specialişti, medici oncologi sau hematologi pediatri.
Cu sprijinul specialiştilor oncopediatri, prin această campanie, Asociaţia P.A.V.E.L. îşi propune constituirea unui pachet de materiale informative specifice cu privire la cancerul pediatric focalizate asupra importanţei semnelor de avertizare şi a depistării timpurii adresate părinţilor şi pediatrilor; distribuirea largă a informaţiilor în patru judeţe ale ţării; conducerea unor campanii de conştientizare prin seminare, conferinţe şi presă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul la copil depistat la timp este vindecabil În anul 2010 şansele de vindecare ale copiilor care s-au îmbolnăvit de cancer au fost mai mari decât în 2006 datorită numărului mai mare de cazuri diagnosticate în stadii incipiente, se arată într-un comunicat de presă al Danone România.
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
Campanie de informare privind prevenţia şi depistarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a desfăşurat, timp de un an, o companie de educare privind prevenţia şi depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin.
FABC: Campanie de informare cu privire la cancerul intestinului gros Luna martie este dedicată luptei împotriva cancerului intestinului gros, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuând şi în acest an campania de informare cu privire la această boală sub sloganul "Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!".
Campanie de informare asupra riscului cancerului pulmonar, derulată de mai multe organizaţii din domeniul medical Mai multe organizaţii din domeniul medical vor derula până pe 30 noiembrie campania anuală de informare asupra riscului cancerului pulmonar, informează un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) remis vineri AGERPRES.
Campanie de informare cu privire la cea mai agresivă formă de cancer - cancerul pulmonar Liga Română de Cancer şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuă şi în 2012 campania de prevenţie, informare şi educare cu privire la cancerul pulmonar, se arată într-un comunicat de presă al Ligii emis joi.