Cele mai citite
 


Unul din cinci homosexuali sau bisexuali din oraşele americane este infectat cu HIV (studiu)
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 24 sep /Agerpres/ - Aproape unul din cinci homosexuali sau bisexuali din 21 de mari oraşe din Statele Unite ale Americii (SUA) sunt infectaţi cu HIV, iar aproape jumătate din ei nu ştiu acest lucru, susţin oficiali din sistemul sanitar american citaţi joi de Reuters.
Tinerii, în special cei de culoare, sunt cei care au cele mai mici şanse să cunoască faptul că sunt infectaţi cu HIV, conform unui studiu al Centrului american pentru prevenirea şi controlul maladiilor (CDC).

'Trebuie să avem un răspuns mai hotărât în prevenirea răspândirii HIV în rândul homosexualilor şi al bisexualilor. Nu putem permite ca SIDA să continue să aibă acest bilanţ devastator în rândul acestor categorii, în principal al tinerilor de culoare', a declarat dr. Jonathan Mermin, director al diviziei de prevenire a HIV/SIDA din cadrul CDC.

Cercetătorii CDC au inclus în studiu 8.153 de bărbaţi care au făcut sex cu alţi bărbaţi în 21 de oraşe americane. Ei au descoperit că 19% dintre homosexuali sunt infectaţi cu HIV. În plus, studiul a relevat că 28% dintre homosexualii de culoare sunt infectaţi cu HIV, faţă de 18% în cazul bărbaţilor hispanici şi 16% în cazul albilor.

Potrivit cercetării, 59% dintre homosexualii negri nu ştiu că sunt infectaţi cu HIV, situaţie în care se află 46% din hispanici şi 26% dintre albi.

De asemenea, şi vârsta joacă un rol. În segmentul de vârstă 18-29 de ani, 63% dintre participanţii la studiu nu ştiau că sunt infectaţi cu HIV, faţă de 37% în intervalul de vârstă de 30 de ani şi peste, relevă raportul CDC.

CDC recomandă ca homosexualii şi bisexualii să efectueze testul HIV o dată pe an, iar cei care au mai mulţi parteneri de sex sau se droghează în timpul relaţiilor sexuale să se supună la un astfel de test o dată la trei până la şase luni.AGERPRES/(Florin Ştefan)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un medicament preventiv eficient împotriva SIDA ar trebui oferit pe scară largă (studiu) Londra, 10 sep /Agerpres - Un antiretroviral testat ca tratament preventiv la homosexualii cu risc de HIV/SIDA s-a dovedit deosebit de eficient şi ar trebui sa facă parte din metodele standard de prevenire pentru bărbaţii cu risc de infecţie, potrivit unui studiu intitulat PROUD publicat în revista britanică...
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
SIDA: Antiretroviralele reduc riscul de infecţie în rândul homosexualilor Combinaţia dintre două medicamente antiretrovirale cu administrare orală reduce cu până la 44% riscul de infecţie cu virusul HIV, virus ce provoacă SIDA, în rândul bărbaţilor homosexuali, conform rezultatelor unui studiu clinic desfăşurat în şase ţări şi publicat marţi în SUA, transmite AFP.
Un tratament preventiv reduce la jumătate riscul infectării cu HIV în rândul toxicomanilor (studiu) Un tratament preventiv pe bază de antiretrovirale reduce aproape la jumătate riscul de infecţie cu HIV la persoanele care îşi injectează droguri, potrivit unui studiu publicat în ediţia electronică de joi a revistei medicale britanice The Lancet, transmite AFP.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...