Cele mai citite
 


Sibiu: Senatorul Minerva Boitan (PNL) vrea ca Parlamentul să controleze Casa de Asigurări de Sănătate
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibiu, 24 sep /Agerpres/ - Senatorul liberal Minerva Boitan, membră a Comisiei pentru sănătate, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrează cu o echipă de economişti la modificarea legii, în aşa fel încât Casa de Asigurări de Sănătate să treacă de sub controlul Guvernului, sub controlul Parlamentului.
'Lucrez să scoatem Casa de Asigurări, să nu mai fie sub controlul Guvernului, ci al Parlamentului. Aşa ai avea o imagine cât mai transparentă a banului asiguratului.(...) Nu e o chestiune uşoară. Dar trebuie să rupem o dată pisica', a spus senatoarea liberală, fostă directoare a celui mai mare spital de stat din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean Sibiu.
Aceasta spune că, dacă va trece această iniţiativă legislativă, atunci va fi nevoie şi de o modificare a Legii bugetului, bugetul de asigurări fiind anexă la bugetul de stat.
'Jumătate din România nu contribuie la sistemul de asigurări, contribuţie care trebuia suportată de Guvern. Acest buget de asigurări nu este Cenuşăreasa României', a declarat senatorul liberal.
Minerva Boitan a criticat în termeni duri atât sistemul de sănătate din România, cât mai ales pe ministrul Sănătăţii şi Guvernul, pe care îi consideră răspunzători de starea proastă atât a pacienţilor suferinzi de boli cronice şi nu numai, cât şi de starea disperată a angajaţilor.
Minerva Boitan a atras atenţia, vineri, că România se confruntă cu o 'migraţiune fără precedent, alarmantă a specialiştilor în sănătate şi va ajunge în zece ani să rămână fără specialişti'. Conform acesteia, de la începutul lui 2010, un număr de 8.000 de medici specialişti şi-au exprimat intenţia să plece să lucreze în spitale din străinătate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Sibiu: Cel mai performant aparat de radioterapie din România, la Spitalul Clinic Judeţean Cel mai performant aparat de radioterapie din România, de origine americană, al treilea din Europa de Est de acest fel, a fost pus în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, într-un centru nou de Radioterapie, care aparţine Clinicii Polisano, cea care a investit 3,8 milioane de euro în dotarea...
Mureş: Cardul de asigurări de sănătate va fi testat pe aproape 220 de beneficiari de servicii de dializă Casa de Asigurări de Sănătate Mureş urmează să demareze procedura de distribuire a cardurilor de asigurări sociale de sănătate, care vor fi testate în cazul a 213 pacienţi care beneficiază de dializă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Rodica Biro, director în cadrul instituţiei.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar: