Cele mai citite
 


Cros pentru sănătate
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Bucureşti, 24 sep /Agerpres/ - Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Regional Bucureşti (CRSPB) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) invită bucureştenii duminică, în Parcul Tineretului, la ora 13,00, la Crosul de toamnă al Inimii.

Acest cros, ca şi omonimul din luna mai, învaţă bucureşteanul să vină să facă mişcare în parc, fără premii sau fanfare, din simpla dorinţă de a se simţi mai bine, mai imun la stresul vieţii zilnice, mai generos şi mai bun la muncă şi în familie, precizează organizatorii.
Duminică este marcată Ziua Mondială a Inimii, prilej pentru specialişti de a atrage atenţia asupra importanţei exerciţiului fizic la locul de muncă, cu accent pe responsabilitatea angajaţilor faţă de propria sănătate.
'Bine la locul de muncă' - tema lui 2010 - înseamnă neapărat un nivel rezonabil de mişcare ce contracarează profilul static al majorităţii proceselor actuale de muncă şi rezonează favorabil cu sloganul 'Eu muncesc cu inima!' - sugerând beneficiul, dar şi responsabilitatea angajatorului, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.
Fiecare oră investită în mişcarea pentru sănătate adaugă sorocului vieţii alte 3 ore de trăire sănătoasă, demnă, productivă.
Introducerea mişcării pentru sănătate în rutina vieţii - cam 30 minute pe şedinţă în cele mai multe zile ale săptămânii, spune Societatea Europeană de Cardiologie - este premiul cel mare al Crosului de toamnă al Inimii, care în timp poate face diferenţa între viaţa de performanţă şi cea neîmplinită, între sănătate şi boală cronică, între longevitate verde şi moarte prematură, spune prof. dr. Radu Negoescu de la INSB-CRSPB.
O expoziţie cu vânzare de carte va fi prezentată de Editura Viaţă şi Sănătate, care, în plus, va distribui gratuit magazinul de sănătate&prevenţie 'Viaţă+Sănătate'. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crosul Zilei Mondiale a Inimii, în Parcul Tineretului În cadrul manifestărilor consacrate Zilei Mondiale a Inimii 2011, duminică 25 septembrie va avea loc în Parcul Tineretului Crosul inimii, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Ziua Mondială a Inimii 29 septembrie 2013 - Grijă pentru inima noastră zi de zi, nu doar într-o zi iua Mondială a Inimii este sărbătorită în fiecare an pe 29 septembrie la iniţiativa World Heart Organization. Potrivit instituţiei, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces din lume, anual înregistrându-se 17,3 milioane de decese. Numărul acestora este în continuă creştere, motiv pentru...
În Parcul Tineretului s-a alergat pentru o inimă sănătoasă Institutul Naţional de Sănătate Publică prin Centrul Regional Bucureşti (CRSPB) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) au invitat duminică bucureştenii să facă mişcare cu mic şi mare în Parcul Tineretului, pentru a marca Crosul aniversar al Zilei Mondiale a Inimii.
Crosului Inimii, duminică, în Parcul Tineretului Crosul Inimii, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, va avea loc duminică în Parcul Tineretului cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care se celebrează anual la 29 septembrie.
Crosul Inimii se desfăşoară în Parcul Tineretului Crosul Inimii, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, va avea loc duminică în Parcul Tineretului cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care se celebrează anual la 29 septembrie.
Dr. Maria Dorobanţu: Mesajul de Ziua Mondială a Inimii - să avem grijă de inima noastră zi de zi Societatea Română de Hipertensiune organizează în fiecare an, pe 29 septembrie, de Ziua Mondială a Inimii, campania naţională "Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială".