Cele mai citite
 


Dr. Raed Arafat: Proiect comun de colaborare între MS, MAI şi serviciul de salvare aerian elveţian
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, iniţierea unui proiect comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor cu Guvernul Elveţiei, pentru dezvoltarea sistemului de intervenţie pe cale aeriană.
'De la un anumit fond oferit de Guvernul elveţian vom duce împreună un proiect care urmează să fie semnat. Valoarea lui este în jur la 2 milioane de euro. Proiectul prevede o colaborare strânsă cu REGA, serviciul de salvare aerian elveţian, care are vreo 12.000 de intervenţii pe an pe calea aerului şi cu un istoric foarte bun de securitate şi de siguranţă. Vom începe un proiect de colaborare între cele două ministere mai ales cu Inspectoratul General de Aviaţie şi REGA pentru dezvoltarea acestui sistem', a subliniat dr. Raed Arafat.
Acesta a arătat că, în următorii doi-trei ani, se va colabora cu elveţienii în acest sens.
În plus, din fondurile Fundaţiei pentru SMURD, împreună cu MAI, piloţii români de elicoptere vor fi trimişi pentru a se pregăti pe simulator la Poliţia de Frontieră germană.
'Deci ni s-a oferit chiar o ocazie foarte bună pentru a ne sprijini şi, vă daţi seama, nu putem să luăm un simulator al nostru, costurile sunt foarte mari, dar fiind simulator pe elicopterul pe care-l folosim, piloţii Ministerului de Interne vor merge la antrenament, începând cu anul viitor, pe aceste simulatoare. Este o cooperare iarăşi extrem de necesară ca sistemul să funcţioneze', a susţinut dr. Raed Arafat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Raed Arafat: Din februarie introducem raportarea zilnică şi la UPU şi la compartimentele de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică la Târgu Mureş că începând cu luna viitoare se va introduce raportarea zilnică şi la Unităţile de Primiri Urgenţă şi la compartimentele de urgenţă, astfel încât să existe o monitorizare online în privinţa cheltuirii banului...
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Ministerul Sănătăţii doreşte înfiinţarea unor centre de arşi în afara celor din Bucureşti, susţine Arafat Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii, secretarul de stat dr. Raed Arafat a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în strategia Ministerului Sănătăţii este prevăzută înfiinţarea unor centre de arşi la nivel european, în afara celor din Bucureşti.