Cele mai citite
 


Vrancea: Liberalii sunt de acord cu faptul că administraţia nu a preluat spitalele
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 24 sep /Agerpres/ - Autorităţile judeţene au dat dovadă de 'inteligenţă politică şi managerială' pentru că nu au semnat protocoalele pentru preluarea spitalelor, a declarat, vineri, deputatul PNL Nini Săpunaru.
În cadrul unei conferinţe de presă, liberalul a afirmat că există situaţii în ţară unde spitalele au fost preluate şi, ulterior, Ministerul Sănătăţii nu a mai plătit datoriile, aşa cum s-a întâmplat la Brăila.
'S-a dat dovadă de inteligenţă politică şi managerială pentru că nu s-a semnat protocolul de predare-preluare a spitalelor. La Brăila au semnat protocoalele, dar nu au primit banii şi s-a ajuns în situaţia cunoscută. Vor exista situaţii în care spitalele vor rămâne fără bani, iar oamenii vor spune că vinovat este primarul, indiferent de culoare politică', a afirmat deputatul Nini Săpunaru.
La nivelul judeţului Vrancea, Consiliul Judeţean a anunţat că nu va prelua ultimele trei spitale din judeţ, adică cele din Focşani, Vidra şi Dumbrăveni, până când nu se plătesc datoriile la zi ale Ministerului Sănătăţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, a afirmat că 'până nu se plătesc datoriile spitalului judeţean, adică suma de 5,9 milioane de lei, administraţia judeţeană nu 'va prelua niciun spital'.
Suma reprezenta datoriile acumulate de unitatea spitalicească după 30 iunie. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a iniţiat un proiect de hotărâre prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' din Focşani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni şi Spitalul Comunal Vidra urma să fie menţinute în subordinea ministerului.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern, motivul menţinerii este acela că 'autorităţile publice locale au refuzat semnarea proceselor verbale de predare-primire'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Vrancea: Marian Oprişan refuză preluarea spitalelor din cauza datoriilor Focşani, 30 iun /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a refuzat să preia spitalele din judeţ, respectiv Spitalul judeţean 'Sfântul Pantelimon' din Focşani şi cele din Dumbrăveni şi Vidra.
Vrancea: Datoriile blochează preluarea spitalelor de către CJ Trei spitale din Vrancea nu au fost nici până acum preluate de Consiliul Judeţean din cauza datoriilor acumulate către furnizori.
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.