Cele mai citite
 


În Parcul Tineretului s-a alergat pentru o inimă sănătoasă
duminică, 26 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Institutul Naţional de Sănătate Publică prin Centrul Regional Bucureşti (CRSPB) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) au invitat duminică bucureştenii să facă mişcare cu mic şi mare în Parcul Tineretului, pentru a marca Crosul aniversar al Zilei Mondiale a Inimii.

În pofida vremii capricioase la start s-au reunit aproape 50 de atleţi care au ţinut să marcheze importanţa acestei zile, înscrierea în concurs făcându-se cu întârziere, după ora anunţată de începere a crosului. Circuitul a fost de trei ture de 1,7 kilometri şi rezervat celor cu experienţă, un circuit intermediar de 900 metri şi unul pentru copii de numai două ture la 400 metri.

'Este un cros ce mobilizează inimile generoase, care sunt în curs de sporire. Acum 15 ani când a avut loc prima ediţie, în acest parc alergau doi-trei oameni, iar acum sunt sute. Sunt oameni de diverse vârste', a spus pentru AGERPRES prof.dr.Radu Negoescu, iniţiatorul acţiunii.

Campania din acest an este focalizată pe mişcarea la locul de muncă, care, în opinia specialiştilor, trebuie activată, pentru că lucrul este în timpul nostru mai mult sedentar.

'Timpul liber ne aparţine şi ne putem alimenta inima după plac cu doza potrivită de mişcare - elixirul sănătăţii şi al vieţii. Prevenţioniştii au calculat că fiecare oră investită în mişcarea pentru sănătate adaugă sorocului vieţii alte 3 ore de trai sănătos', a mai spus iniţiatorul competiţiei.

Campania de mişcare a demarat încă din luna mai şi a oferit ocazia lansării unor cărţi de specialitate privind alimentaţia sănătoasă şi de medicină sportivă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cros pentru sănătate Bucureşti, 24 sep /Agerpres/ - Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Regional Bucureşti (CRSPB) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) invită bucureştenii duminică, în Parcul Tineretului, la ora 13,00, la Crosul de toamnă al Inimii.
Bucureştenii, invitaţi duminică la Crosul Zilei Naţionale a Inimii, în Parcul Tineretului Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie îi invită duminică pe bucureşteni în Parcul Tineretului, la a 16-a ediţie a Crosului Zilei Naţionale a Inimii.
Crosul Zilei Mondiale a Inimii, în Parcul Tineretului În cadrul manifestărilor consacrate Zilei Mondiale a Inimii 2011, duminică 25 septembrie va avea loc în Parcul Tineretului Crosul inimii, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.
Cum a fost la cel mai asteptat eveniment al anului 2016: Intalnirea cu Dr Oz la Bucuresti Miercuri, 25 mai 2016, Sala Palatului, ora 6:30. Pe holurile cladirii e deja forfota mare, multa lume care alearga dintr-un loc in altul, ba pentru a instala roll-upuri, ba standuri de carti, sau de cosmetice. Cativa voluntari inca mai aranjeaza mapele pe fiecare scaun din sala, iar la intrare se pregateau...
Bucureştenii sunt invitaţi să participe, duminică, la "Crosul Inimii", în Parcul Tineretului Bucureştenii sunt invitaţi duminică, începând cu ora 13,00, în Parcul Tineretului, la "Crosul Inimii", o acţiune iniţiată de Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF), care îşi propune să-i convingă pe oameni...