Cele mai citite
 


(Corespondenţă)Nouă milioane de copii mor anual în lume; două treimi - de subnutriţie
luni, 27 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 27 sep - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Aproximativ nouă milioane de copii mor anual în lume înainte să împlinească vârsta de cinci ani, dintre care două treimi din cauza subnutriţiei, a declarat, luni, directorul general al UNESCO, Irina Bokova, în deschiderea primei Conferinţe internaţionale UNESCO de la Moscova.
'Primii ani de viaţă sunt cei mai importanţi în dezvoltarea fizică şi intelectuală a copiilor. Este vârsta la care copiii descoperă lumea, îşi dezvoltă aptitudinile, învaţă să asculte şi să-şi exprime ideile, să relaţioneze cu ceilalţi şi să trăiască împreună. Dar reprezintă, de asemenea, anii cei mai vulnerabili când vine vorba de crize, de dezastre de genul celor din Pakistan, din Haiti, care i-au afectat fizic şi emoţional în primul rând pe copii', a declarat Irina Bokova.

Directorul general al UNESCO a subliniat necesitatea ca fiecare stat să elaboreze politici adecvate de educaţie timpurie şi a argumentat că de acestea depind creşterea economică, sistemul juridic, viitorul unei ţări. În context, ea a arătat că doar 15% dintre copii sunt angrenaţi în educarea timpurie în Africa subsahariană, 19% - în statele arabe, 28% - în Asia Centrală şi 36% - în Asia de Sud şi de Vest. Aproximativ 69 de milioane de copii nu frecventează şcoala primară, a punctat Bokova, adăugând că, în Europa, 15% dintre copiii de etnie romă abandonează şcoala prea devreme.

Prezent la deschiderea conferinţei după o săptămână de concediu în Austria, primarul Moscovei Iuri Lujkov a afirmat că statul rus încurajează natalitatea prin diverse politici sociale, cum ar fi scutirea de impozite a familiilor cu mulţi copii. Astfel, începând cu 2006, în capitala Rusiei se nasc cu 6-7000 de copii mai mulţi faţă de anul precedent. El a mai spus că Primăria Moscovei alocă educaţiei o pondere importantă din buget.

Prima Conferinţă Internaţională UNESCO pentru educaţia timpurie a copiilor, organizată la Moscova în zilele 27-29 septembrie, reuneşte aproximativ o mie de participanţi din 120 de ţări ale lumii. România este reprezentantă prin expertul UNESCO în domeniul educaţiei Lucreţia Băluţă, din cadrul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Principalul scop al evenimentului este promovarea drepturilor şi interesele copiilor din întreaga lume, dezvoltarea politicilor de educaţie şi crearea unor condiţii favorabile, inclusiv pentru copiii ce provin dintr-un mediu social vulnerabil.AGERPRES
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conferinţă internaţională "Intervenţia timpurie la copilul cu dizabilităţi", la Bistriţa Fundaţia Inocenţi organizează la Bistriţa, în perioada 15-16 martie, conferinţa internaţională "Intervenţia timpurie la copilul cu dizabilităţi", conferinţă acreditată de către asociaţiile profesionale ale medicilor şi asistenţilor sociali, la care participă în jur de 140 de specialişti din Franţa, Norvegia...
Conferinta Internationala Oxigen-Ozonoterapie În data de 16 aprilie 2016, la Ramada North Hotel din București, va avea loc prima conferință Internațională de ozonoterapie " Tendințe actuale în ozonoterapie". Organizatorii Biolife Romania în parteneriat cu Asociația Complex Care au placerea de a vă anunța prezența la conferință a dr. Mauro...
Bihor: "Medicul şi societatea", conferinţă internaţională cu participarea dr. Raed Arafat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat va participa sâmbătă, la conferinţa internaţională 'Medicul si societatea', care se va desfăşura în zilele de 5 şi 6 aprilie, la Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Ciprian Necula (MFE): În România există, în prezent, 160.000 de persoane fără carte de identitate Guvernul ar putea discuta într-o şedinţă viitoare un proiect care să faciliteze accesul persoanelor vulnerabile la documentele de stare civilă, în România existând, în prezent, 160.000 de persoane fără carte de identitate, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene Ciprian Necula...
O conferinţă internaţională despre turismul de sănătate se desfăşoară în perioada 24-25 septembrie, la Bucureşti O conferinţă internaţională cu tema 'Turismul de sănătate - Provocări şi Oportunităţi' se va desfăşura în perioada 24-25 septembrie, la Bucureşti, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului /MDRT/ remis duminică AGERPRES.