Cele mai citite
 


Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei
luni, 4 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.

 incidenta cazurilor de gripa porcina in europa, 05 mai

Organizaţia a declarat faza de alertă 5, pentru o pandemie ”iminentă”.

”În prezent, aş continua să spun că o pandemie este iminentă, pentru că vedem maladia răspândindu-se. Dar încă nu am constatat o transmitere susţinută”, a spus Michael Ryan, director al departamentului pentru alertă şi acţiune în caz de epidemie, din cadrul OMS.

O transmitere ”susţinută” înseamnă că ”maladia se răspândeşte profund în rândul unei populaţii şi nu numai într-un cerc familial”, a explicat Michael Ryan, într-o conferinţă de presă.

Evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va permite să se determine cât de mult s-a propagat virusul mutant A (N1H1) pe un nou continent, condiţie pentru declararea nivelului 6 de alertă, a spus Michael Ryan.

Guvernul mexican a estimat vineri că virusul nu este ”atât de agresiv” cum s-a crezut iniţial. Gripa porcină, denumită de OMS gripa A (H1N1), s-a soldat cu 17 morţi confirmate de autoritatea sanitară mondială, dintre care 16 în Mexic.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în caz de pandemie de gripă porcină, estimează OMS Geneva, 13 mai /Agerpres/ - O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în situaţia unei pandemii de gripă porcină, a estimat joi directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Keiji Fukuda, citat de AFP.