Cele mai citite
 


Iaşi: Şase studenţi au început anul universitar pe patul de spital
marţi, 28 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de şase studenţi au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, în prima zi de deschidere a anului universitar 2010-2011, printre aceştia fiind şi doi tineri din oraşul Târgu-Frumos, victime ale unui accident rutier care a avut loc în dreptul localităţii Leţcani.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sf. Ioan, a precizat că patru dintre aceştia acuzau afecţiuni digestive, iar alţi doi studenţi, în vârstă de 21 de ani şi, respectiv, 24 de ani, susţin că au fost victimele unui accident rutier pentru că se grăbeau să ajungă în Iaşi pentru a lua parte la festivităţile de deschidere a anului universitar.
'Pacienţii sunt politraumatizaţi, cu traumatism cranio-cerebral, toracico-abdominal şi de membre. Ei au fost evaluaţi şi stabilizaţi în echipa de traumă de la UPU', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.

Studenţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza şi ai Universităţii de Medicină Grigore T. Popa au luat parte luni la festivităţile de deschidere a anului universitar 2010-2011.
Spre deosebire de anii anteriori, din anul universitar 2010-2011 la UMF Iaşi activitatea didactică se va reduce de la 30 de săptămâni pe an la 28, iar numărul orelor dintr-o săptămână se va diminua de la 30 la 28. De asemenea, studenţii vor face patru săptămâni de practică de vară, cu şapte zile în plus faţă de anii anteriori.

Evaluările cât şi restanţele studenţilor vor fi susţinute în luna iulie, iar în luna septembrie se va face repartizarea taxă-buget. Studenţii care beneficiază de burse Erasmus vor avea o sesiune specială pentru susţinerea examenelor care nu pot fi echivalate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Victimă a unui accident rutier trimisă de la un spital la altul Un student la medicină, în vârstă de 21 de ani, victimă a unui accident rutier care a avut loc în comuna Cotnari, a ajuns după mai bine de opt ore la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: Studenţi greci accidentaţi aduşi în stare gravă la spital Doi studenţi greci care învaţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T Popa' din Iaşi au fost aduşi, miercuri, accidentaţi, în stare gravă, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan.