Cele mai citite
 


Efectuarea studiilor clinice în domeniul medicamentelor de uz uman se va face conform GCP
marţi, 28 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În urma dezbaterii organizate luni de Ministerul Sănătăţii privitor la proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea anexei 1 la ordinul nr. 912/2006 privind aprobarea Reglementărilor pentru autorizarea unităţilor care pot efectua studii clinice în domeniul medicamentelor de uz uman s-a renunţat la propunerea introducerii certificatului ISO.
Pentru efectuarea studiilor clinice va trebui să existe un certificat GCP (Certificat de Bună Practică Clinică) după efectuarea trainingului. De asemenea, s-a renunţat la organizarea Unităţilor de Primiri Urgenţe pentru studii clinice.
Alte amendamente care au fost introduse vizează faptul că medicul care efectuează studiile nu trebuie să fie numai primar, ci poate fi şi specialist sau farmacolog.

În cadrul dezbaterii s-a decis ca Asociaţia Română a Importatorilor de Produse Medicale (ARPIM) să vină într-o săptămână cu o propunere privind modalitatea obţinerii certificatului GCP în scopul omogenizării procedurii de acordare a certificatelor.
Acordarea certificatelor se va face în urma unor evaluări.
Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că?toate studiile clinice în lume se fac în baza unui certificat de bună practică clinică avizat în Europa, de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) din 2002, iar România ca ţară membră a Uniunii Europene nu poate face altfel.

Studiile clinice în România s-au făcut şi până acum în conformitate cu GCP, a precizat prof. dr. Adrian Streinu Cercel. El a adăugat că au fost făcute peste 164 de amendamente la reglementările popuse de Ministerul Sănătăţii în urma cărora s-a decis refacerea ordinului în conformitate cu studiile europene GCP.
Secretarul de stat a spus că ARPIM va trebui să vină cu o propunere de avizare a cursurilor GCP, care va fi discutată cu Ministerul Sănătăţii săptămâna viitoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Acţiune de control în cele 67 unităţi de primiri urgenţe finanţate din bugetul de stat Ministerul Sănătăţii a demarat o amplă acţiune de auditare şi control, la nivel naţional, în toate cele 67 unităţi de primiri urgenţe (UPU) finanţate din bugetul de stat, informează un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii va stabili un cadru unitar privind cheltuielile în UPU Ministerul Sănătăţii va stabili un cadru unitar privind cheltuielile cu materiale sanitare, medicamente şi servicii în unităţile de primiri urgenţe şi va monitoriza situaţia acestora, pentru o gestionare corectă şi transparentă a fondurilor publice, informează un comunicat de presă al instituţiei remis...
Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii va asigura dotarea compartimentelor de primiri urgenţe ale spitalelor regionale de pediatrie Dotarea cu aparatură medicală modernă a compartimentelor de primiri urgenţe de la spitalele regionale de pediatrie, care au fost preluate recent de Ministerul Sănătăţii, va fi finanţată de la bugetul de stat, a anunţat miercuri, la Piteşti, ministrul Raed Arafat.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...
Seminar pe probleme de urgenţă susţinut de medici ai Marinei SUA Un număr de 52 de medici şi asistenţi medicali din 20 de judeţe ale ţării şi 6 unităţi de primiri urgenţe din Capitală vor fi pregătiţi timp de două zile de către o echipă de medici aparţinând Marinei SUA, care a sosit în România în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force.