Cele mai citite
 


Pensiile şi serviciile medicale creează cele mai mari deficite
marţi, 28 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensiile şi asigurările medicale sunt asigurările sociale care creează cele mai mari deficite, a spus luni prim-vicepreşedintele PDL, europarlamentarul Theodor Stolojan, în cadrul unei conferinţe privind vulnerabilitatea statului social la criza economică.
În ceea ce priveşte sistemul actual de pensii, acesta nu este viabil economic şi, ca atare, nici financiar.

'Actuala reformă va corecta dezechilibrele, dar nu le va rezolva', a spus europarlamentarul, care a arătat că dacă punctul de pensie este 39,9 din salariul mediu, atunci contribuţia ar trebui să nu fie de 31,5 la sută, ci de 39,9 la sută, 'ceea ce ar scoate firmele private din competiţie', a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

În aceste condiţii, mărimea pensiei depinde de o decizie politică şi de alocarea unor resurse din bugetul de stat tot pe baza unei decizii politice.
Theodor Stolojan a mai subliniat ca un punct dureros al problemelor de piaţa muncii faptul că educaţia produce absolvenţi în sectoare care nu sunt căutate de angajatori.

În momentul de faţă, orice formă de asistenţă socială trebuie să aibă ca obiectiv formarea unui capital uman (cheltuieli pentru recalificare, educaţie, schimbarea stilului de viaţă pe baza asigurării medicale, care poate fi modificată pentru cei care nu îşi fac vizitele medicale la timp etc.)

În sănătate, lipseşte competitivitatea şi responsabilitatea, o parte din populaţie nu poate avea acces la servicii medicale, iar controlul asupra calităţii serviciilor medicale este ineficient, dovadă că creşterea de patru ori a resurselor nu a dus la mărirea de patru ori a calităţii serviciilor.

Soluţiile propuse de prim-vicepreşedintele PDL sunt liberalizarea pieţei asigurărilor medicale, privatizarea pieţei serviciilor medicale, cu păstrarea unei reţele judicioase de spitale de urgenţă.
'Prima de asigurare trebuie definită ca sumă, nu ca procent din venit, urmând ca la o sumă mică, să existe şi o asigurare redusă', a propus Theodor Stolojan, care a mai spus 'că nimeni nu trebuie să beneficieze de asistenţă medicală gratuită. Cei care nu au venituri suficiente pentru o asigurare medicală, vor beneficia de o asigurare din bugetul de stat'.
Europarlamentarul a spus că în această viziune asupra asigurărilor medicale, oamenii trebuie să îşi poată alege asiguratorul şi furnizorul de servicii medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Legea care reglementează parteneriatul între stat şi biserică, adoptată de deputaţi Bucureşti, 8 mar /Agerpres/ - Deputaţii au adoptat, marţi, cu 254 de voturi pentru, şapte împotrivă şi cinci abţineri, Legea privind parteneriatul între stat şi biserică.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.