Cele mai citite
 


Arad: Aparat pentru tratarea bolii Alzheimer, achiziţionat de Universitatea de Vest
marţi, 28 septembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' Arad a achiziţionat un aparat de ultimă generaţie pentru tratamentul pacienţilor suferinzi de boala Alzheimer.

Aparatul va fi folosit în cadrul Centrului de Tratament şi Cercetare a bolii Alzheimer, din cadrul UVVG, centru ce funcţionează în comuna Socodor, judeţul Arad.
'Aparatul în cauză este folosit în tratamentul pacienţilor cu boala Alzheimer pentru a măsura impulsurile generate la nivelul creierului uman', a declarat pentru AGERPRES dr. George Preoţescu, director al Centrului de la Socodor.

Potrivit sursei citate, pornind de la premisa că fenomenul de îmbătrânire este un proces ai cărui parametri pot fi modificaţi cu scopul de a-l încetini, specialişti din cadrul Universităţii din Pecs, împreună cu specialişti de la Institutul de Cercetare Bay-Logi din Miskolc şi de la Institutul de cercetare în nano-bio tehnologii din Miskolc, au dezvoltat un dispozitiv capabil să efectueze simultan măsurători ai unor parametri legaţi de viteza de reacţie a creierului (a impulsului nervos), tremurul dezvoltat de mână, funcţionalitatea sistemului cardio-vascular precum şi cel al sistemului nervos vegetativ.

Rezultatele obţinute în urma unei astfel de măsurători fac posibilă identificarea în fază incipientă a unor posibile schimbări sau tendinţe de boală a persoanei în cauză astfel încât acesteia să i se poată recomanda un nou stil de viaţă (modus vivendi), care să prevină apariţia sau dezvoltarea unei boli propriu-zise.
'În prima parte a lunii octombrie aparatul va sosi la UVVG din Arad pentru a fi folosit în cadrul Centrului de Tratament şi Cercetare al bolii Alzheimer din comuna Socodor', a precizat dr. George Preoţescu.

Tot în cursul lunii octombrie, va sosi la UVVG un reprezentant al Institutului de Cercetare în bio-cibernetică din Ungaria, pentru a dona Centrului de Tratament şi Cercetare al pacienţilor Alzheimer din Socodor, din cadrul UVVG, în scop de cercetare şi tratament, un dispozitiv pentru tratarea pacienţilor cu boala Alzheimer, bazat pe bio-rezonanţă, dispozitiv dezvoltat de către Institutul de Cercetare în bio- cibernetică din Ungaria, fiind utilizat deja în mai multe centre de tratament al pacienţilor de Alzheimer din Ungaria.

Centrul de Tratament şi Cercetare a bolii Alzheimer aparţine Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' şi este realizat în colaborare cu SC Terapeutica, Consorţiul Social şi Medical Del Borsodi din Miskolc (Ungaria) şi Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. dr. Al. Obregea.

Investiţia la Centrul de Tratament şi Cercetare a bolii Alzheimer se ridică la peste 5 milioane de euro şi cuprinde 20 de camere cu două paturi pentru bolnavi, servicii medicale, baze de tratamente şi agrement şi are o infrastructură de nivel european.
Colectivul de cercetare al bolii Alzheimer beneficiază de toate condiţiile pentru diagnosticul şi tratarea bolii, fiind dotat cu aparatură de ultimă oră pentru teste de biologie moleculară, anatomatologie şi biochimie, ceea ce confirmă interesul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' pentru studii în domeniul gerontologiei.

Notare
Comentarii
de silvia badea
Acest aparat poate da rezultate si atunci cand boala este instalata deja de 6 ani (faza a III-a)?Mama mea(78 ani) are Alzeihmer, urmeaza tratament cu Ebixa, Ariceptul i l-a scos acum un an (nu mai este necesar,boala avansata, parerea medicului) asa o fi?
Toate cele bune,

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Universitatea de Vest din Arad, în revista de prezentare a Consorţiului 'Del Borsodi' din Miskolc Activitatea Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' din Arad este prezentată pe larg în paginile unei reviste editate de Consorţiul Social şi Medical ''Del Borsodi'' din Miskolc, Ungaria, între cele două instituţii existând o colaborare în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor afectaţi de boala Alzheimer...
DOCUMENTAR: Alois Alzheimer, 100 de ani de la moarte Boala Alzheimer, afecţiune neurodegenerativă progresivă, care afectează celulele creierului şi pe cele ale coloanei vertebrale, cauzând un proces de deteriorare progresivă a funcţiilor cognitive (atenţia, percepţia, memoria, etc.), a fost pentru prima dată descrisă de către psihiatrul şi neuropatologul...
Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie donată Universităţii 'Vasile Goldiş' Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad a primit luni din partea Universităţii din Pecs şi a Consorţiului Social şi Medical "Del Borsodi" din Miskolc (Ungaria) o importantă donaţie constând în aparatură medicală de ultimă generaţie şi anume un dispozitiv de măsurare în geriatrie preventivă şi...
Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci (studiu) Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM), relatează EFE.
Arad: Centru pentru vârstnici, îngrijiri paliative şi pentru bolnavii de Alzheimer, inaugurat în comuna Vladimirescu Un centru pentru vârstnici, îngrijiri paliative şi pentru bolnavii de Alzheimer a fost inaugurat, vineri, în noul cartier ''Via Carmina'' din comuna Vladimirescu, în prezenţa a numeroase oficialităţi.
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.