Cele mai citite
 


Cluj: Cursuri de baby-sitter pentru femei, organizate de Sanitas
marţi, 28 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 20 de clujence de peste 45 de ani au primit luni diplome de baby-sitter de la Sanitas Cluj, care a organizat aceste cursuri din fonduri europene şi în colaborare cu Ministerul Muncii.
Liderul de sindicat Ştefan Roman a declarat, într-o conferinţă de presă, că cele 28 de femei au acum încă o calificare pe lângă cea de asistentă, ceea ce le va ajuta în cazul în care vor ajunge şomere.
'Ele pot lucra acum oriunde, şi în ţară şi în străinătate. Fireşte, eu nu le încurajez să plece, dar dacă găsesc în afara ţării o slujbă mai bine plătită, e bine să o accepte', a declarat Ştefan Roman, în legătură cu faptul că mai multe cursante au spus că ar pleca din ţară la prima ofertă.

El a explicat că a ales cursul de baby-sitter deoarece în Cluj această calificare a devenit destul de cerută.
'Ideea de bază a cursului este ca oamenii să aibă oricând o altă calificare, pe care să se poată baza. Un asemenea curs ar costa, dacă ar fi să dea bani pe el, cel puţin 1.200 de lei. Acum, cu calificarea pe care o au, femeile se pot angaja şi într-o creşă sau se pot asocia şi să aibă grijă de mai mulţi copii', a spus Roman.
Cursurile au fost finanţate prin Fondul Social European?şi fac parte dintr-un program derulat la nivel naţional, însă fiecare judeţ a organizat cursuri pentru alte meserii. Liderul de sindicat a spus că vor mai fi organizate, la Cluj, asemenea cursuri, pentru meseriile de îngrijitor la domiciliu, administrator de pensiuni, cosmeticiană, frizer, zidar şi dulgher.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liderul Sanitas Cluj: Deficitul de personal este accentuat de pacienţii care vin la spitale din alte judeţe Greva de avertisment a Federaţiei Sanitas s-a desfăşurat, în Cluj fără incidente majore, însă liderul de sindicat din acest judeţ susţine că deficitul de personal este atât de mare, încât angajaţii se află practic într-o permanentă stare de grevă de avertisment.
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Cluj: Liderii Sanitas cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de salarizare din sistemul sanitar Liderii Federaţiei Sanitas au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că vor pregăti ample mişcări de protest, care să aducă aminte de ceea ce reprezenta organizaţia în urmă cu 20 de ani, când forţa sindicatului s-a văzut în stradă, dacă revendicările sale, în special cele salariale...
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Proiect cu fonduri europene pentru promovarea obiectivelor turistice clujene Consiliul Judeţean (CJ) Cluj şi asociaţia 'Patrimonium Transsylvanicum' au lansat, luni, un proiect cu finanţare europeană care îşi propune să promoveze o serie de obiective turistice clujene.
Cluj: Sanitas cere deblocarea a 1.800 de posturi în judeţ Sindicatul Sanitas Cluj reclamă nevoia acută de cadre medicale şi cere guvernului să deblocheze de urgenţă a 1.800 de posturi pentru sistemul sanitar clujean.