Cele mai citite
 


Olt: Listă de aşteptare pentru îngrijiri medicale la domiciliu
marţi, 28 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele grav bolnave care au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu sunt nevoite să aştepte luni de zile pentru a putea beneficia de aceste servicii din cauză că bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt destinat îngrijirii medicale la domiciliu este redus şi a fost epuizat din prima parte a anului.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Adela Bobeş, a declarat luni, în cadrul Comisiei de Dialog Social, că în prezent la Casa de Asigurări de Sănătate Olt există o listă de aşteptare pentru 12 pacienţi care suferă de afecţiuni grave şi au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu, dar nu pot beneficia de serviciile solicitate pentru că au fost epuizate fondurile cu această destinaţie.

În judeţul Olt sunt două firme care furnizează servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, o firmă din Slatina şi alta din Caracal, care au şi încheiat contracte cu CAS Olt şi de serviciile lor au beneficiat numai opt bolnavi, deşi solicitările sunt mai mari. 'Anul acesta au beneficiat opt pacienţi de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu, toţi fiind în vârstă de peste 60 de ani şi grav bolnavi. Bugetul CAS Olt pentru îngrijiri medicale la domiciliu a fost consumat din prima parte a anului şi s-a constituit listă de aşteptare. Bugetul a fost de 15.600 lei, corespunzător pentru 255 zile de îngrijiri medicale şi a fost epuizat, iar pe lista de aşteptare sunt 12 pacienţi pentru care trebuie efectuate peste 470 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu', a mai spus şefa DSP Olt.

Pentru că suferă de afecţiuni foarte grave, o parte dintre pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu ar putea deceda până când CAS va aproba finanţarea îngrijirii lor.Pentru onorarea întregii liste de aşteptare, CAS Olt are nevoie de circa 54.000 lei.
La CAS Olt există liste de aşteptare şi pentru dispozitivele medicale, fiind pacienţi care au depus cereri anul trecut şi vor primi protezele anul viitor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Teleorman: Aproape 800 de persoane sunt înscrise pe lista de aşteptare pentru dispozitive medicale Aproximativ 800 de persoane sunt înscrise la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pe o listă de aşteptare pentru dispozitive medicale, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Popa.
Olt: Listă de aşteptare de anul trecut pentru dispozitive medicale Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Constanţa Coteneanu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că sunt bolnavi care aşteaptă de anul trecut dispozitive medicale (proteze, lentile oculare etc.) şi este posibil ca cererile lor să fie onorate abia anul viitor.
Olt: CAS a înregistrat în iulie o scădere a cheltuielilor cu medicamente de circa un milion de lei Cheltuielile cu medicamente înregistrate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt au scăzut în luna iulie faţă de luna iunie cu aproximativ un milion de lei, potrivit preşedintelui CAS Olt, Florin Ciocan.
Olt: Trei carduri de sănătate returnate de asiguraţi CAS, din motive personale Un număr de trei persoane din judeţul Olt care au primit cardul de sănătate s-au prezentat pentru a-l preda la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, decizia de returnare fiind argumentată prin "motive personale", potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Florea.
Olt: Aproape 1.000 de cereri de dispozitive medicale pe lista de aşteptare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Persoanele care au nevoie de dispozitive medicale şi vor să obţină prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) trebuie să aştepte câteva luni având în vedere că pe lista de aşteptare sunt deja aproape 1.000 de cereri, iar fondurile primite de CJAS Olt pentru a deconta dispozitive medicale sunt...