Cele mai citite
 


Tulcea: Crucea Roşie acordă noi ajutoare sinistraţilor din Delta Dunării
miercuri, 29 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională de Cruce Roşie (SNCR) va acorda marţi noi ajutoare persoanelor din Delta Dunării afectate de inundaţiile din această vară.
Directoarea filialei tulcene a SNCR, Simona Covaliov, a declarat marţi pentru AGERPRES că acţiunea va consta în distribuirea a 60 de kit-uri de bucătărie care constau în aragazuri, butelii pentru acestea şi vase de bucătărie.
'În colaborare cu primăriile din Ceatalchioi şi Maliuc am selectat beneficiarii astfel încât avem certitudinea că aceste ajutoare vin în întâmpinarea unor nevoi reale. (...) Este adevărat că inundaţiile i-au afectat pe toţi în egală măsură, dar puterea de a o lua de la capăt nu este egală. Şi atunci am considerat că trebuie ă venim în sprijinul persoanelor vulnerabile cu venituri mici, care nu au posibilitatea să îşi refacă gospodăriile într-un timp scurt', a afirmat directoarea filialei teritoriale a SNCR, Simona Covaliov.
Ea a mai spus că din cele 60 de kit-uri de bucătărie achiziţionate cu sprijinul financiar al BRD, 50 se vor acorda sinistraţilor din Pătlăgeanca, Ceatalchioi, Sălceni şi Plauru, localităţi ale comunei Ceatalchioi, iar restul - persoanelor afectate de inundaţii din localităţile Ilganii de Sus şi Vulturu, din comuna Maliuc.
'Mai avem în depozitele noastre alimente, paturi, saltele, pături, lenjerii, perne care se vor acorda atunci când se va finaliza construcţia caselor. De asemenea, mai avem produse igienico-sanitare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte care se vor acorda în funcţie de nevoile existente', a menţionat directoarea Simona Covaliov.
Potrivit SNCR, BRD s-a alăturat apelului umanitar lansat de societate pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor cu o donaţie de 25.000 de euro, suma fiind utilizată pentru achiziţionarea a 155 de kit-uri de bucătărie.
Până în momentul de faţă, SNCR a acordat ajutoare sinistraţilor din judeţ în valoare totală de peste 175.000 de lei.
În urma inundaţiilor din luna iulie, 94 de locuinţe din diferite localităţi din judeţul Tulcea au fost distruse de ape, iar alte 256 au fost avariate. Cele mai multe din ele se află în localitatea Ceatalchioi, unde 74 de locuinţe trebuie să fie reconstruite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
Galaţi: Ajutoare de la Crucea Roşie pentru sinistraţi Zeci de tone de alimente şi materiale sanitare au fost puse la dispoziţia autorităţilor de Crucea Roşie pentru ajutorarea sinistraţilor din zonele calamitate ale judeţului Galaţi, a anunţat miercuri şeful filialei gălăţene a organizaţiei, Gheorghe Hogea.
Tulcea: Ajutoare italiene pentru sinistraţii din Pătlăgeanca Persoanele din satul Pătlăgeanca din judeţul Tulcea, afectate de inundaţiile de acum aproape o lună, au primit miercuri după-amiaza ajutoare din partea organizaţiei italiene de Cruce Roşie, în urma unei campanii iniţiate de Ramona Bădescu.
Crucea Roşie lansează un apel umanitar pentru sinistraţii din Serbia şi Bosnia-Herţegovina Crucea Roşie Română a lansat luni un apel umanitar de urgenţă pentru persoanele afectate de inundaţiile din Serbia şi Bosnia-Herţegovina.
Galaţi: Voluntarii de la Crucea Roşie distribuie ajutoare în comuna Costache Negri Voluntarii de la filiala din Galaţi a Asociaţiei Crucea Roşie distribuie, marţi, ajutoare localnicilor din comuna Costache Negri unde apa a inundat 28 de case, 100 de curţi şi 59 de anexe.
Buzău:Voluntarii de la Crucea Roşie au distribuit ajutoare în două localităţi izolate Peste 20 de voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Buzău au distribuit marţi ajutoare în două localităţi izolate din judeţ.