Cele mai citite
 


Olt: Învăţătoare în greva foamei, internată la Terapie Intensivă
miercuri, 29 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O învăţătoare din Caracal, în vârstă de 51 de ani, Cristiana Anghel, aflată de o lună în greva foamei, este internată în stare gravă la Spitalul Municipal Caracal, la secţia de Terapie Intensivă şi refuză să iasă din acţiunea de protest până la soluţionarea cererii sale de neaplicare a legii de reducere a salariilor bugetarilor cu 25 de procente.
Primarul Municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, şi managerul Spitalului Caracal, Octavian Popescu, au încercat să o convingă pe învăţătoare să accepte tratamentul şi alimentaţia artificială şi de luni seara grevista primeşte perfuzii cu glucoză.
Femeia aflată de o lună în greva foamei a slăbit 10 kilograme de la sfârşitul lunii august şi starea ei de sănătate s-a agravat pentru că timp de 35 de zile s-a alimentat numai cu cafea cu zahăr şi apă.
Pentru a o determina pe învăţătoare să accepte să fie hrănită artificial primarul Caracalului i-a promis că va fi ascultată în şedinţa de consiliu local de la sfârşitul lunii septembrie şi dacă solicitările sale pot fi soluţionate în cadrul legal vor fi soluţionate. Femeia cere aplicarea legii de salarizare a personalului din învăţământ votată de Parlament în 2008 şi neaplicarea normelor legislative care prevăd micşorarea salariilor bugetarilor. Ea argumentează că, având în vedere că legea de mărire a salariilor profesorilor nu a fost aplicată, nu trebuie aplicată nici legea de micşorare a salariilor bugetarilor.
'Femeia este internată la Terpie Intensivă de luni seară, este stabilizată, este sub control medical, este alimentată artificial prin perfuzii. Este normal să fie alimentată artificial pentru că de 35 de zile este în greva foamei şi starea ei de sănătate a fost afectată grav', a spus Octavian Popescu.
Primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, spune că, deşi înţelege problema femeii, dar 'unde-i lege nu-i tocmeală şi noi nu putem face prea multe. Am luat legătura şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt pentru că şi această instituţie trebuie să se implice deoarece e un cadru didactic. Cei de la Inspectorat habar nu aveau de caz', a spus edilul.
Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean OLT, Mariana Gheorghe, a declarat că ştie cazul, dar o poziţie oficială a IŞJ Olt va fi exprimată în cursul zilei de marţi de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Constantinescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei a fost transferată la Bucureşti Învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei de 39 de zile, Cristiana Anghel, a fost transferată, vineri, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Caracal la Institutul de Boli de Nutriţie Bucureşti pentru investigaţii suplimentare şi monitorizare.
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
Cuba: Disidentul cubanez Guillermo Farinas, spitalizat Ziaristul disident cubanez Guillermo Farinas, aflat de 15 zile în greva foamei şi setei la domiciliul său din Santa Clara, şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost internat joi la secţia de terapie intensivă a spitalului Arnaldo Milian Castro, în provincia Villa Clara - informează AFP şi ABC.
Spitalul de Arşi: Patru răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă; 11 - în stare gravă, dar stabili Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalţi 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internaţi pe secţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.
Spitalul 'Sfântul Ioan': 3 răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă, în stare gravă Cei trei răniţi în incendiul din clubul Colectiv, care mai sunt internaţi la Spitalul 'Sfântul Ioan', se află la Terapie Intensivă, în stare gravă, a declarat vineri pentru AGERPRES medicul Carmen Giuglea.
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.