Cele mai citite
 


Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit ministrului, această decizie este o consecinţă a rezultatelor obţinute de unii manageri de spitale la evaluările făcute de comisiile locale abilitate.

''Ieri (luni seară - n.r.) mi-a fost prezentat raportul final şi, în spiritul transparenţei de care am dat dovadă şi până în prezent, am decis publicarea acestuia pe site-ul instituţiei. În continuare aştept propunerile direcţiilor de Sănătate Publică locale pentru numirea unor manageri interimari'', declară ministrul Bazac.

Procedura de evaluare s-a desfăşurat în baza regulilor stabilite în anul 2007 şi prevăzute în Ordinul MSP nr. 112 din 22 ianuarie 2007, privind criteriile de performanţă în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Ordinul MSP nr. 1490 din 27 august 2008, privind aprobarea Metodologiei de calcul al indicatorilor de performanţă ai managementului spitalului, prin care se realizează compararea valorilor indicatorilor rezultaţi din documentele depuse în dosarele de evaluare cu indicatorii asumaţi prin contractul de management.

Evaluarea activităţii managerilor spitalelor publice din subordinea direcţiilor de sănătate publice s-a realizat de către comisii constituite la nivel teritorial, alcătuite din persoanele desemnate de la acest nivel, iar pentru unităţile subordonate Ministerului Sănătăţii, de o comisie din care au făcut parte persoanele desemnate din cadrul MS.

De asemenea, la nivelul Ministerului Sănătăţii a funcţionat Comisia centrală de evaluare, cu misiunea de a verifica şi de a urmări modul de desfăşurare a evaluării şi pentru a soluţiona eventualele contestaţii apărute în cadrul evaluării anuale a managerilor.

Comisiile au evaluat activitatea a 313 manageri ai spitalelor publice, dintr-un total de 431. Restul managerilor nu au fost evaluaţi, deoarece nu au întrunit condiţiile de evaluare: numiţi cu caracter interimar; nu au condus spitalul o perioada de minimum 6 luni în anul 2008; se aflau în litigiu cu Ministerul Sănătăţii; şi-au prezentat demisia în perioada de evaluare; se aflau în incapacitate temporară de muncă.

La finalul evaluărilor prezentate de comisiile locale, a rezultat că 73 de manageri (reprezentând 24% din cei evaluaţi) nu şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă asumaţi prin contract - indicatori economico-financiari - motiv pentru care contractele de management ale acestora încetează, în condiţiile legii.

Ministrul sănătăţii a declarat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului, că "nu înseamnă că toţi acei manageri sunt demişi''.

''În acest moment există o listă cu toţi cei cărora li se va rezilia contractul de management şi voi cere Direcţiilor de Sănătate Publica să facă noi propuneri. Există posibilitatea ca direcţiile de sănătate publică să propună aceleaşi persoane, rămâne să vedem dacă îşi vor asuma un nou contract de management. Contractul de management era valabil trei ani, el s-a terminat", a precizat Bazac.

Oficialul a precizat că eventualele schimbări se vor face începând cu 15 mai.AGERPRES/(Cornelia Stanciu, Florentina Simion)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bazac: Programul de evaluare a stării de sănătate - un eşec Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a afirmat, miercuri, că Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei este "un eşec".
Program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a dispus derularea unui program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate din România. (Sursa: Agerpres)
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Ministerul Sănătăţii întrerupe concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis să nu se mai desfăşoare niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager de spital, fiind în lucru modificări ale contractelor de management astfel încât să conţină criterii clare de performanţă pentru evaluarea activităţii, a anunţat purtătorul de cuvânt...
Ministerul Sănătăţii va primi asistenţă americană pentru acreditarea spitalelor Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, s-a întâlnit, miercuri, cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, dna. Jeri Guthrie-Corn.
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.