Cele mai citite
 


Iniţiatori ai SMURD, decoraţi de şeful statului
miercuri, 29 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iniţiatori ai Serviciului Mobil pentru Urgenţe, Reanimare şi Descarcerare au fost decoraţi marţi de preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD.
Fostul ministru al Sănătăţii Hajdu Gabor a fost distins cu 'Ordinul Naţional Serviciul Credincios', iar prof. dr. Mircea Chiorean şi generalul de rezervă Henri Julien din Franţa au primit Ordinul 'Meritul Sanitar în grad de Cavaler'.
Totodată, alţi cinci medici şi asistenţi medicali au primit distincţii la Palatul Cotroceni.
Cu această ocazie, preşedintele Băsescu a evidenţiat importanţa SMURD, ca produs de export al României.
'Este un concept pe care astăzi România îl exportă. Vă felicit că aţi aşezat SMURD în rândul emblemelor de prestigiu ale sistemului de sănătate românesc. Nu spun cu dorinţa de a supăra pe cineva, dar alături de câteva clinici universitare de mare prestigiu SMURD-ul a devenit şi el o emblemă de mare prestigiu a sănătăţii româneşti', a spus Băsescu.
La rândul său, prof. dr. Mircea Chiorean a precizat că activitatea desfăşurată de iniţiatorii SMURD a fost una ''firească''.
'Vă mărturisesc că nu ne-am aşteptat să primim aceste înalte distincţii pentru activitatea noastră, care ni se părea firească şi pe care trebuia să o facem atunci când a trebuit', a spus profesorul.
La eveniment a fost prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, principalul iniţiator al SMURD, care a recunoscut că sistemul de urgenţă românesc trebuie perfecţionat în continuare.
'Nu putem vorbi numai de SMURD, putem vorbi şi de ambulanţă care s-a îmbunătăţit foarte mult în ultima perioadă, de unităţile de primire urgenţe. E adevărat încă nu am ajuns la capătul drumului să spunem că avem un sistem perfect, suntem pe cale de a-l rezolva, de a-l perfecţiona. Mai avem judeţe de introdus în sistem, mai avem mult de făcut', a menţionat Raed Arafat.
Medicul Raed Arafat, cel care a pus bazele medicinei de urgenţă moderne în România, a fost decorat la 31 decembrie 2005 de preşedintele Traian Băsescu cu ''Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Ofiţer'', pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat (biografie) Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru numirea doctorului Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Seminar pe probleme de urgenţă susţinut de medici ai Marinei SUA Un număr de 52 de medici şi asistenţi medicali din 20 de judeţe ale ţării şi 6 unităţi de primiri urgenţe din Capitală vor fi pregătiţi timp de două zile de către o echipă de medici aparţinând Marinei SUA, care a sosit în România în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force.
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Raed Arafat: Până la sfârşitul anului nu va mai fi niciun judeţ care să nu aibă SMURD Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, vineri, cu ocazia aniversării a trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti, că unul dintre scopurile propuse până la sfârşitul anului este acela să nu mai existe niciun judeţ...