Cele mai citite
 


Vaslui: Bărbat în stare gravă, transportat cu elicopterul SMURD la Iaşi
miercuri, 29 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat marţi elicopterul SMURD pentru transportul unui pacient din localitatea Vutcani la clinica de neurochirurgie din Iaşi.
Potrivit SAJ Vaslui, pacientul, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, iar din cauza stării sale critice medicii au decis că transportul său trebuie făcut în regim de urgenţă cu elicopterul SMURD.

''Am fost solicitaţi iniţial noi. Am trimis la Vutcani o ambulanţă cu medic, dar acesta, când a văzut că starea bărbatului este foarte critică, ne-a transmis să trimitem elicopterul SMURD acolo. Pacientul avea hemoragie şi necesita o intervenţie neurochirurgicală în regim de urgenţă, iar astfel de operaţii nu se fac în judeţ la noi'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Maria Ungureanu, directorul medical al SAJ Vaslui.

Numărul persoanelor diagnosticate cu accidente vasculare cerebrale a înregistrat o creştere alarmantă la nivelul judeţului Vaslui în ultimul an, din această cauză secţiile de neurologie ale spitalelor fiind supraaglomerate, iar bolnavii ajung să stea câte doi în pat.

''Nu există zi în care să nu ne confruntăm cu câte trei sau patru persoane care ajung la spital în urma unui accident vascular cerebral. Din patru cazuri trei necesită internare şi astfel secţia este tot timpul arhiplină. Ne confruntăm şi cu cazuri foarte grave care nu pot fi tratate la noi. Aceşti bolnavi sunt dirijaţi către clinicile de neurochirurgie. Triem la sânge internările, astfel încât unii bolnavi sunt internaţi doar pentru 24 de ore'', a declarat Lelia Croitoru, medic neurolog, directorul medical al Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui.

Persoanele predispuse la accidente vasculare cerebrale sunt hipertensivii. Un factor important care duce la apariţia unui accident vascular cerebral îl reprezintă stresul. Medicii spun că din cauza sărăciei şi a stresului tot mai multe persoane se îmbolnăvesc. Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Vaslui în primele şase luni ale anului 2010 au fost trataţi peste 600 de pacienţi care au suferit accidente vasculare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Nou-născut transportat cu elicopterul la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat luni dimineaţă elicopterul SMURD de la Iaşi pentru a transporta la un spital de specialitate un nou-născut cu malformaţii congenitale.
Vaslui: Bebeluş în stare gravă după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială Un bebeluş de 9 luni din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, a fost transportat în stare gravă la spital vineri după-amiază după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială.
Vaslui: Şapte persoane rănite în urma unui accident rutier Şapte persoane au ajuns, sâmbătă dimineaţă, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, în urma unui accident de circulaţie.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Vaslui: Aproximativ 900 de internări în numai şapte zile la Spitalul de Urgenţă Vaslui, 10 ian /Agerpres/ - Aproximativ 900 de internări, aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate în prima săptămână a lui 2011, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...