Cele mai citite
 


Traumatologii şi ortopezii pediatrii reuniţi la Conferinţa naţională
miercuri, 29 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ortopezi şi traumatologi din pediatrie se vor întâlni în perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2010 în cadrul celei de a treia ediţii a Conferinţei naţionale a Asociaţei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri (ARTOP).
Subiectele abordate vor fi de larg interes, menite să contribuie la creşterea calităţii actului medical.

Activitatea ortopezilor pediatri români se desfăşoară de ani buni la cel mai înalt nivel de calitate. În marile centre medicale, respectiv Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş ori Constanţa, micuţii pacienţi sunt trataţi aşa cum se face în cele mai mari clinici din lume. Pe de altă parte, circa o mie de copii din toate colţurile ţării, care suferă de boli ale oaselor extrem de grave, sunt operaţi anual la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului 'Marie Curie' din Capitală.

Calitatea ortopediei pediatrice româneşti se reflectă însă şi în plan economic. Astfel, se degrevează cheltuielile statului român, nemaifiind necesar tratamentul pacienţilor în clinici de peste hotare.

'Ortopedia pediatrică presupune îngrijirea unei categorii aparte de pacienţi - nou-născuţi, copii mici şi adolescenţi, care nu pot fi operaţi în clinicile de adulţi. Ne-am străduit să ajungem cu aceste intervenţii la standarde internaţionale', a declarat profesorul Gheorghe Burnei, preşedintele ARTROP atrăgând totodată atenţia asupra necesităţii ca pregătirea medicilor în specialitatea de ortopedie pediatrică să se bucure de continuitate.

Lucrările se vor desfăşura la Rin Grand Hotel din Bucureşti. Evenimentul va fi însoţit de o expoziţie medicală, în cadrul căreia firmele de specialitate îşi vor organiza propriile standuri, cu produse şi echipamente de ultimă generaţie.
Conferinţa Naţională ARTOP va include, în afara secţiunilor ştiinţifice, şi momente de socializare. Astfel, cu acest prilej, în spiritul susţinerii copiilor şi adolescenţilor, va fi vernisată expoziţia de pictură a unei tinere artiste, Tania Furnea, elevă a Liceului de Arte Plastice 'Nicolae Tonitza' din Bucureşti.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Parlamentului României.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Gheorghe Burnei: Clinica de ortopedie pediatrică de la 'Marie Curie', în pericol de a fi închisă pe perioada verii Clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă "Marie Curie" ar putea fi închisă pe perioada verii, din cauza lipsei de personal, o parte dintre asistente şi infirmiere urmând să intre în concediu, a declarat şeful Clinicii, prof. dr. Gheorghe Burnei.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
A XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative, la Târgu Mureş Asociaţia Naţională de Îngrijiri Paliative (ANIP) şi Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează, începând de joi, la Târgu Mureş, a XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative sub genericul 'Îngrijirea paliativă: dialog şi conexiune'.
Gheorghe Burnei: Anual, în România se descoperă 40 de cazuri noi de cancer osos la copii Preşedintele Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatrici, prof. dr. Gheorghe Burnei, a declarat vineri, cu prilejul celui de-al VI-lea congres naţional, că în România, anual, 40 de copii sunt descoperiţi cu forme de cancer osos.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Mureş: Un nou-născut din Iaşi cu probleme cardiace multiple ar putea fi operat la Târgu Mureş Un nou-născut de trei săptămâni, care are probleme cardiace multiple, a fost transportat luni cu elicopterul SMURD de la Iaşi la Târgu Mureş unde urmează cel mai probabil să fie supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de Adulţi şi...