Cele mai citite
 


Mehedinţi: Persoanele cu handicap din Strehaia rămân fără bani
joi, 30 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50 de persoane cu handicap din oraşul Strehaia nu vor mai primi indemnizaţii în acest an din lipsă de bani la bugetul Primăriei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul Simion Burcu.
Potrivit sursei citate, aceştia nu şi-au mai primit drepturile de 461 lei/lună/persoană din iulie din cauza resurselor financiare reduse din bugetul local.
''Din acelaşi motiv suntem obligaţi ca din luna octombrie să trimitem în şomaj toţi cei 34 de asistenţi sociali. Această măsură va afecta grav persoanele cu handicap abandonate din lipsă de fonduri băneşti'', a precizat Burcu.
În opinia acestuia, vinovate de această situaţie sunt autorităţile judeţene şi Ministerul Finanţelor, care, solicitându-i-se ajutor, a răspuns că nu dispune de sumele necesare pentru plata indemnizaţiilor acordate asistenţilor sociali şi persoanelor cu handicap.
''Sistarea plăţilor către aceste categorii sociale va avea efect asupra condiţiilor de trai şi a sănătăţii celor în cauză. Primăria nu va putea relua plata acestor drepturi decât în 2011, după aprobarea bugetului'', a concluzionat primarul Simion Burcu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Nu mai există fonduri pentru asistenţii persoanelor cu handicap Peste 100 de asistenţi ai persoanelor cu handicap din comunele mehedinţene Broşteni, Cireşu, Vânjuleţ, Pătulele, Căzăneşti şi Vânători au rămas fără indemnizaţii din cauza lipsei fondurilor bugetare.
Mehedinţi: Fonduri europene pentru reabilitarea ambulatoriului spitalului din Strehaia Drobeta Turnu Severin, 18 oct /Agerpres/ - Suma de 982.000 euro o va aloca Primăria oraşului Strehaia pentru reabilitarea ambulatoriului spitalului orăşenesc din localitate, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul Sâmion Burcu.
Mehedinţi: Fonduri europene pentru spitalul orăşenesc din Strehaia Consiliul Judeţean Mehedinţi a obţinut 4,1 milioane de lei în urma promovării unui proiect de reabilitare a Spitalului din oraşul Strehaia, finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Mehedinţi: A început reevaluarea dosarelor persoanelor cu handicap Drobeta-Turnu Severin, 24 sep /Agerpres/ - O comisie de expertiză care funcţionează în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială Mehedinţi va reevalua dosarele persoanelor cu handicap în scopul depistării persoanelor care primesc ilegal pensii, a declarat vineri, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei...
Mehedinţi: Fonduri europene pentru spitalul orăşenesc din Strehaia Consiliul Judeţean Mehedinţi a obţinut 4,1 milioane de lei în urma promovării unui proiect de reabilitare a Spitalului din oraşul Strehaia, finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Mehedinţi: Fonduri pentru plata salariilor angajaţilor din spitale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a alocat spitalelor din Drobeta-Turnu Severin, Orşova, Strehaia, Baia de Aramă şi Vânju Mare suma de 3.421.000 de lei necesară plăţii salariilor angajaţilor pentru lichidarea lunii octombrie şi avansul lunii noiembrie.