Cele mai citite
 


Cluj: Centre cu finanţare europeană pentru consilierea bolnavilor de cancer
joi, 30 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii de cancer vor putea să beneficieze de consiliere în vederea reintegrării sociale, în urma unui proiect finanţat cu fonduri europene.
Proiectul este în valoare de 4,8 milioane de euro şi a fost câştigat de Patronatul Medicinei Integrative (PMI).

Preşedintele PMI Liviu Mandler a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că prin programul respectiv urmează să fie consiliaţi 500 de bolnavi de cancer.

'500 de persoane diagnosticate cu cancer - 50 de bărbaţi şi 450 de femei- vor beneficia de trei centre de consiliere şi terapie integrativă care vor fi înfiinţate la Cluj, Iaşi şi Bucureşti, printr-un proiect european finanţat prin POSDRU', a precizat Liviu Mandler.

El a adăugat că integrarea bolnavilor de cancer este o problemă socială. 'Ei, împreună cu familiile, se marginalizează în societate şi trebuie ajutaţi. La aceste centre vor lucra psihologi şi sociologi care vor desfăşura activităţi de consolidare a capacităţilor persoanelor diagnosticate cu cancer, pentru creşterea stimei de sine', a menţionat preşedintele PMI.

Unul dintre obiectivele urmărite de program, care se derulează pe parcursul a trei ani, vizează şi identificarea sau menţinerea locurilor de muncă pentru bolnavii de cancer.

PMI este o organizaţie non-profit care reuneşte persoane juridice şi persoane fizice autorizate, profesionişti care
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă gratuită pentru bolnavii de cancer, la Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est Bolnavii de cancer beneficiază începând de vineri de sprijin din partea specialiştilor din cadrul Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est.
Bolnavii de cancer pot beneficia de un tratament personalizat, graţie unui proiect finanţat cu bani europeni Bolnavii de cancer pot beneficia de acum de un tratament personalizat, graţie unui proiect implementat de către Institutul Naţional "Victor Babeş" cu sprijinul fondurilor europene, proiect derulat în cadrul unei campanii lansate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Consiliul Uniunii Europene...
Bolnavii de cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin centrul 'Oncosuport' din Capitală Persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin intermediul unui proiect pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială implementat de către Patronatul Medicinei Integrative. Sediul centrului "Oncosuport" se află în Bucureşti, în zona Băneasa, pe strada Dobrogeanu...
Proiect cu fonduri europene pentru promovarea obiectivelor turistice clujene Consiliul Judeţean (CJ) Cluj şi asociaţia 'Patrimonium Transsylvanicum' au lansat, luni, un proiect cu finanţare europeană care îşi propune să promoveze o serie de obiective turistice clujene.
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.