Cele mai citite
 


Alba: Deficienţe în spitalele din judeţ în prevenţia incendiilor
joi, 30 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În majoritatea spitalelor din Alba au fost constatate grave deficienţe în ceea ce priveşte sistemul de apărare împotriva incendiilor, multe dintre unităţi neavând întocmite nici măcar planuri de intervenţie în caz de incendiu, potrivit unui raport prezentat, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba.
Astfel, au fost găsite corpuri de iluminat suspendate direct de conductorii electrici de alimentare şi neprotejate de măşti de plastic sau de globuri, respectiv la spitalele din Abrud, Baia de Arieş, Cîmpeni, Cugir, Ocna Mureş şi Zlatna. La Spitalul Municipal Sebeş erau instalaţii electrice neprotejate în raport cu mediul în care funcţionează.

În şapte unităţi, inclusiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, tablourile electrice erau echipate cu siguranţe cu putere de rupere necorespunzătoare. La spitalul din Cugir şi la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos s-a constatat lipsa menţinerii permanente în stare de funcţionare a hidranţilor de incendiu, interior şi exterior, iar la spitalul din Zlatna lipsea iluminatul de siguranţă pentru evacuare.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş şi Unitatea Medico -Socială Ocna Mureş nu aveau evidenţă cu date principale privind exploatarea, verificarea şi întreţinerea instalaţiei de stingere.

Nouă din cele 14 unităţi sanitare nu aveau în momentul controlului planuri de intervenţie în caz de incendiu. În zece spitale s-a constatat că nu erau identificate şi evaluate riscurile de incendiu.

La spitalul din Abrud au fost depistate modificări de structură din care rezultă necesitatea unei noi autorizaţii de securitate la incendiu.

În urma controalelor au fost aplicate 45 de sancţiuni, din care majoritatea avertismente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Zece lei, coplata la patru dintre spitale, cinci lei, la restul unităţilor Valoarea coplăţii la patru dintre spitalele din Alba a fost stabilită la 10 lei, cuantumul maxim, iar la alte cinci, inclusiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, aceasta este de 5 lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Cristina...
Alba: Nereguli depistate la aproape toate spitalele din judeţ Aproape toate spitalele din Alba se confruntă cu o serie de probleme, neregulile, asumate de managerii unităţilor sanitare, fiind în curs de rezolvare până la sfârşitul anului, potrivit unui plan de conformare.
Alba: Donaţie franceză pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos Un microbuz, materiale de spital - paturi, noptiere, saltele, pături, fotolii rulante, masă de consultaţie, la care se adaugă un aragaz electric, două corpuri mobilă inox de bucătărie şi o maşină de spălat vase au fost donate, marţi, de Asociaţia 'Cusset - Aiud Echanges' din Franţa Centrului de Recuperare...
Alba: O singură propunere a MS privind comasările, susţinută de autorităţile judeţene Propunerea referitoare la comasarea Spitalului de Boli Cronice Cîmpeni cu Spitalul Orăşenesc Cîmpeni este singura dintre cele avansate de Ministerul Sănătăţii privind reorganizarea unităţilor spitaliceşti din Alba agreată de o comisie special constituită la nivelul judeţului, a declarat luni într-o conferinţă...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Alba:Spitale amendate pentru nerespectarea procedurilor în cazul fetiţei decedate după ce s-a înţepat într-un cui Spitalele din Alba Iulia şi Blaj au fost amendate cu câte 10.000 de lei în urma anchetei declanşate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în cazul fetiţei de 11 ani, aflată în plasament maternal, care a decedat la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui.