Cele mai citite
 


Sălaj: Prefectul cere sprijin pentru înfiinţarea SMURD
joi, 30 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Sălaj, Vegh Alexandru, i-a cerut miercuri public sprijinul subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, pentru înfiinţarea serviciului SMURD în judeţ, solicitarea fiind adresată în cadrul unei videoconferinţe axate pe tema 'Planului Roşu de Intervenţie' ce trebuie întocmit de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.
Dată fiind importanţa existenţei serviciilor SMURD în punerea în aplicare a unor astfel de planuri, prefectul Sălajului a atras atenţia că acest serviciu nu a fost înfiinţat încă în judeţ, cerând sprijin în acest sens.

'În mod normal, planul dumneavoatră se va rezuma la ce aveţi acolo, plus partea regională, dacă trebuie chemată. Sunt şapte judeţe care încă nu au deloc structură, plus sunt mai multe judeţe care nu au încă structură de terapie intensivă. (...) O să reluăm treaba asta, ca să ne asigurăm că la fiecare judeţ unde avem număr suficient de medici să intre şi maşină de reanimare', a precizat Raed Arafat.

'Planul Roşu de Intervenţie' are ca scopuri asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective şi/sau calamităţi, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, având ca rezultat victime multiple sau având potenţialul de a produce victime multiple şi stabilirea de reguli şi măsuri în vederea mobilizării unor resurse suplimentare din judeţ sau din afara acestuia, în situaţia depăşirii capacităţii locale de intervenţie medicală.

Planul se activează, la solicitarea inspectorului-şef al ISU, de către prefectul judeţului în care are loc evenimentul.

Raed Arafat a precizat, miercuri, că aprobarea structurii-cadru a 'Planului roşu de intervenţie' s-a făcut printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă având termen data de 15 octombrie pentru elaborarea planurilor judeţene şi înaintarea lor către IGSU.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
SMURD Cluj va primi în iulie un elicopter de terapie intensivă complet dotat SMURD Cluj va primi luna viitoare un elicopter de terapie intensivă complet dotat, acesta fiind ultimul aparat de zbor dintr-un lot de şase unităţi, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în urma unei licitaţii.
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...