Cele mai citite
 


Giurgiu: Consiliul Judeţean a demarat lucrări de reabilitare a spitalelor
joi, 30 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Giurgiu a demarat lucrări de reabilitare a spitalelor, cu sprijinul financiar al Ministerului Sănătăţii, acestea constând în reparaţia şi modernizarea clădirilor, dezinsecţia unor secţii, igienizarea unor paviloane.
'Cu sprijinul financiar al Ministerului Sănătăţii am demarat o serie de lucrări la spitalele din judeţ pe care le-am preluat în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu în ultima lună de zile', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

El spune că la Spitalul de la Izvoru se lucrează la staţia de epurare 'cum n-a fost şi ar fi trebuit de mult să fie', la Spitalul de la Vadul Lat se reabilitează spălătoria şi blocul alimentar, La Spitalul de la Singureni se lucrează la documentaţia necesară pentru ca anul viitor să se facă reparaţie capitală la acoperişul corpului principal, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt cele mai multe lucrări începute.

Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se lucrează la reabilitarea reţelei de încălzire, se fac puncte termice automate care vor permite încălzirea tuturor suprafeţelor spitalului la costuri mult mai mici ca în anii trecuţi şi se reabilitează reţeaua principală de alimentare cu apă.

Totodată, a fost finalizată licitaţia pentru reparaţia acoperişului la cel mai mare corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi se pregăteşte o dezinsecţie la pavilioanele spitalului vechi şi igienizarea saloanelor de neurologie şi se doreşte chiar modernizarea sălilor de operaţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu spune că, până acum, Ministerul Sănătăţii a alocat pentru aceste lucrări la spitalele din judeţ suma de şase miliarde de lei vechi, iar pentru finalizarea acestora ar mai trebui aproximativ trei miliarde de lei.

Totodată, conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu spune că aşteaptă şi din partea medicilor şi a şefilor de secţii să dea dovadă de mai multă rigurozitate şi să stabilească un echilibru între serviciile oferite şi banii cheltuiţi 'fără, bineînţeles, ca medicii să se transforme în contabili'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Alba: Secţia de Chirurgie-Urologie a Spitalului Judeţean, modernizată integral printr-un parteneriat între CJ şi o companie Secţia de Chirurgie-Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, care nu a mai fost reabilitată de la înfiinţarea sa, în 1973, a fost modernizată integral printr-o investiţie de peste 1,6 milioane de lei, bani alocaţi de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba şi de una din cele mai puternice...
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ...
Tulcea: Spitalul Judeţean îşi modernizează echipamentele de specialitate Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea au alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sumele necesare achiziţionării unui angiograf, a unui endoscop şi a aparaturii care va permite un diagnostic rapid în cazul tumorilor.