Cele mai citite
 


Vaslui: Poliţiştii anchetează cazul copilului adus la spital intoxicat cu un calmant
joi, 30 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui (DASPC) au demarat miercuri o anchetă în cazul bebeluşului în vârstă de 11 luni din municipiul Bârlad care a fost adus în comă la spital după ce mama sa i-a administrat mai multe picături dintr-o soluţie pentru calmarea durerilor de dinţi.
Poliţiştii trebuie să stabilească acum dacă părinţii copilului sunt vinovaţi de cele întâmplate.

'A fost deschisă o anchetă în acest caz. Vom stabili împrejurările în care s-a produs incidentul şi dacă mama copilului poate fi acuzată de ceva. La finalizarea anchetei se vor dispune măsurile legale în acest caz dacă se va stabili vreun vinovat', a declarat miercuri pentru AGERPRES Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Medicii afirmă că mama i-a administrat copilului aproape 2 mililitri de Dentocalmin, o soluţie cu o concentraţie mare de xilină şi fenol, substanţe folosite la anestezia locală.

Femeia le-a povestit medicilor că ea a vrut de fapt să îi administreze copilului o altă substanţă, dar a încurcat flacoanele.
'Copilul a fost adus la Iaşi cu edem pulmonar acut. I-au fost făcute imediat analize şi s-a dispus internarea sa la terapie intensivă. Din cauza intoxicaţiei grave, nu putem spune acum un prognostic', a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului 'Sfânta Maria' Iaşi.

Asistenţii sociali fac şi ei o anchetă în acest caz.
'Mama i-a administrat copilului medicamente care nu sunt adecvate vârstei. Deocamdată sperăm ca starea micuţului să se amelioreze. În urma anchetei noastre vom stabili dacă în familie există sau nu o situaţie de risc. Dacă se constată că este situaţie de risc vom interveni în consecinţă cu evaluarea de specialitate şi în funcţie de rezultatele acesteia vom institui sau nu o măsură de protecţie', a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DASPC Vaslui.

Un copil în vârstă de 11 luni din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, a fost adus în stare gravă la Spitalul de copii 'Sfântul Nicolae' Bârlad în noaptea de marţi spre miercuri după ce mama sa i-a administrat un calmant pentru dureri dentare.
Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, micuţul avea o erupţie dentară iar pentru a-i mai calma durerile mama i-a administrat Dentocalmin, o soluţie destinată durerilor dentare la adulţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Copil de 11 ani, găsit în comă alcoolică în şant, pe marginea drumului Un copil în vârstă de 11 ani din comuna vasluiană Laza a ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce a fost găsit căzut într-un şanţ de pe marginea drumului. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul...
Vaslui: Bebeluş de două luni în stare gravă la spital după ce a fost bătut de mamă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a demarat duminică o anchetă în cazul unei nou-născute în vârstă de două luni care a ajuns la spital după ce ar fi fost lovită şi muşcată de mama ei în vârstă de 19 ani.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Poliţiştii anchetează moartea unei fetiţe Vaslui, 28 iun /Agerpres/ - Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au demarat, luni, o anchetă în cazul unei fetiţe în vârstă de 7 ani din localitatea Voineşti, după ce aceasta a murit la un spital din Iaşi.
Vaslui: Anchetă în cazul unui minor găsit spânzurat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) au demarat, luni, o anchetă în cazul unui minor în vârstă de 14 ani, din judeţul Vaslui, care a fost găsit spânzurat, în noaptea de duminică spre luni, de părinţii săi.