Cele mai citite
 


Sibiu: Primul medic demis în judeţ pentru nereguli în dosarele de pensionare
joi, 30 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sibiu a decis încetarea contractului cu unul dintre medicii care făceau expertiză, fiind vorba de o doctoriţă în vârstă de aproape 70 de ani, suspectată că întocmea dosare de pensionare ilegale.
Asistenta acesteia a fost sancţionată cu scăderea salariului cu 10% pe trei luni, conform unui raport prezentat miercuri de directoarea CJP, Elena Cernea.

'Măsurile administrative dispuse de CJP Sibiu s-au finalizat cu încetarea raporturilor de muncă ale medicului expert primar al unuia dintre cabinetele de expertiză medicală şi sancţionarea disciplinară a asistentului medical prin reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni', se arată în raportul CJP.

În urma unui control efectuat în luna august, inspectorii de la CJP au tăiat pensiile de invaliditate unui număr de 50 de sibieni care s-au dovedit mai sănătoşi decât scria în actele medicale. Până în prezent, au fost verificate în acest an 5.389 pensionari de invaliditate. Dintre aceştia, 1.239 nu au fost găsiţi la domiciliu, fiind chemaţi ulterior la control.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Numărul mic al medicilor de expertiză afectează invalizii Cel puţin 50 de sibieni invalizi din tot judeţul, care doresc să se pensioneze din cauza bolii, aşteapă zilnic la uşa celor doi medici de expertiză care consultă în municipiul Sibiu, din care unul lucrează două zile pe săptămână, în municipiul Mediaş, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Elena...
Medic expert în asigurări sociale din Sibiu, trimis în judecată pentru corupţie Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu l-au trimis în judecată pe Adrian Ienea, medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, sub acuzaţia de luare de mită.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Brăila: Doar un medic şi două asistente, la Serviciul de Expertiză Medicală, după descinderile DNA Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila îşi desfăşoară activitatea, în momentul de faţă, doar cu un singur medic şi două asistente, după ce şefa instituţiei, Ana Boală, şi alţi doi medici ai aceleiaşi instituţii, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ, au fost reţinuţi...
Timiş: Medic de la Cabinetul de Expertiză Medicală, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuă O doctoriţă de la Cabinetul de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă din Lugoj a fost trimisă în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru luare de mită în formă continuată.
Preşedintele CJ Brăila: Nimeni nu vrea să preia şefia Serviciului de Expertiză Medicală, după descinderea DNA Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Viorel Mortu, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că se caută soluţii pentru găsirea unui înlocuitor pentru şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile...