Cele mai citite
 


Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a UMF 'Gr.T.Popa', beneficiară a unor proiecte europene
joi, 30 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un centru de simulare stomatologică, unic în ţară, va fi inaugurat în cursul anului 2011, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, în urma implementării a două proiecte europene.
Prof.univ.dr Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că primul proiect vizează 'Adaptarea ofertei învăţământului universitar medical dentar la nevoile pieţei muncii şi ale societăţilor bazate pe cunoaştere', Axa proiritară 1 'Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere', Domeniul majoritar de intervenţie 1.2 'Calitatea învăţământului superior', cofinanţat din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2009, conform programului POSDRU.

'Obiectivul general al proiectului vizează creşterea relevanţei şi compatibilităţii programelor de studii universitare de licenţă în raport cu cerinţele pieţei muncii şi cu schimbările induse de societatea cunoaşterii prin dezvoltarea de noi curricule şi ameliorarea cadrului intern de asigurare a calităţii în instituţii de învăţământ superior de medicină dentară la nivel multiregional', a spus prof.univ.dr. Norina Forna.

În cadrul primului proiect, 18 specialişti vor lucra la elaborarea platformelor, a atlaselor şi a unor biblioteci de tip e-learning pentru modernizarea proceselor de predare-învăţare pentru 1.250 de studenţi înscrişi în sistemul de învăţământ superior medical dentar.

Vor fi abordate cursuri de Odontologie, Parodontologie, pentru anii V şi VI, Chirurgie oro-maxilo-facială, pentru anul V, Endodonţie - pentru anul IV, Clinica terapiei edentaţiei parţial întinse- anul VI, Implantologie-anul VI, proteze maxilo faciale -anul VI, anesteziologie-anul III, urgenţe în medicina dentară-anul VI.

În ceea ce priveşte al doilea proiect, acesta vizează 'Stagii de pregătire practică pentru integrarea rapidă pe piaţa muncii a studenţilor specialişti în medicina dentară, AXA PRIORITARĂ 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, 2.1 Tranziţia de la şcoală la o viaţă activă', finanţat de Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, conform contractului POSDRU.

'Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea la procesul d einsrţie pe piaţa muncii a studenţilor înscrişi în învăţământul superior de medicină dentară prin organizarea de programe de stagii inovatoare de pregătire practică cu materiale suport TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor) în cadrul iniţiativelor de diversificare a parteneriatelor interinsitituţionale', a precizat prof.univ.dr Norina Forna.

În cadrul celor două proiecte UMF 'Gr.T.Popa' Iaşi va avea ca parteneri Universitatea Ovidius din Constanţa, UMF Carol Davila din Bucureşti, Asociaţia Shotron din Bucureşti, Asociaţia dentară română pentru educaţie din Iaşi, Johann Wolfgang Goethe Universitat din Frankfurt, respectiv, UMF din Târgu Mureş, UMF Iuliu Haţeganu din Cluj Napoca, Societatea română de reabilitare orală din Iaşi, SC Softwin SRL din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
Iaşi: Peste 5.000 de studenţi vor fi consiliaţi prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene Peste 5.000 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară vor beneficia de consiliere profesională prin intermediul unui proiect european derulat de Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie "Grigore. T. Popa" din Iaşi.
GALA OAMENII TIMPULUI INTERVIU/Norina Consuela Forna: Performanţa înseamnă profesionalism dus până la rang de sacrificiu Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr.T.Popa'' din Iaşi, a primit în cadrul Galei Oamenii Timpului, eveniment care s-a desfăşurat sâmbătă seara pe scena Naţionalului ieşean, premiul la categoria "Sănătate",...
Cluj: Rolul noilor tehnologii şi al interdisciplinarităţii în stomatologie, prezentat de specialişti clujeni Profesori ai Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au evidenţiat, vineri, într-o conferinţă de presă, rolul conceptului de interdisciplinaritate şi al noilor tehnologii în stomatologie şi în creşterea calităţii serviciilor medicale...