Cele mai citite
 


Proiectul iniţiat de Peter Maffay -'Biserica cetate Roadeş - sanctuar pentru copii' prinde contur
joi, 30 septembrie 2010   ::   3 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

 Prima parte a proiectului iniţiat de Peter Maffay 'Biserica cetate Roadeş - sanctuar pentru copii', în satul braşovean Roadeş, care constă în construirea şi darea în folosinţă a unei case de vacanţă pentru copiii traumatizaţi, a fost inaugurată luni, la 'roşu', personal de Peter Maffay.

 

Casa de vacanţă cu parter, etaj şi mansardă va găzdui copii traumatizaţi din toată Europa, care provin din familii cu situaţii dificile şi care vor veni la Roadeş în serii de câte două săptămâni, începând din vara anului 2011.

Fundaţia Tabaluga, fondată de Peter Maffay, a achiziţionat de la consistoriul regional Braşov al Bisericii Evanghelice un teren de 6.500 de metri pătraţi, fosta curte a casei parohiale aparţinând parohiei evanghelice Roadeş, împreună cu clădirile aflate pe acest teren. Investiţia se ridică pentru început la suma de 800.000 de euro şi va creşte în anii următori, în funcţie de donaţiile care se vor face.

Pomişorul verde prins luni pe acoperişul nefinalizat al casei de vacanţă reprezintă un simbol al reuşitei proiectului şi totodată un simbol al unei construcţii noi, care urmează să fie finisată.

Peter Maffay li s-a adresat celor prezenţi la Roadeş, precizând că este o zi importantă pentru Fundaţia Tabaluga.

'Eu sunt mândru şi fericit să fiu alături de dumneavoastră la Roadeş. De acum înainte nu mai este nici un secret că proiectul nostru va lua forma concretă. Şi la casa parohială sunt progrese vizibile în ceea ce priveşte lucrările şi suntem fericiţi că putem face ceva pentru cei mai vulnerabili membri ai societăţii, copiii şi tinerii', a spus Maffay.

Fundaţia Tabaluga îşi doreşte să renoveze şi biserica fortificată din satul Roadeş, aflată în apropierea casei de vacanţă pentru copiii instituţionalizaţi, să renoveze mai multe case din sat, care să ofere toate serviciile turistice necesare pentru ca localitatea să fie inclusă într-un circuit turistic internaţional.

Proiectul privind casa de vacanţă pentru copii şi dezvoltarea satului Roadeş se întinde pe mai mulţi ani şi depinde foarte mult de donaţiile şi mărimea acestora de acum înainte, a declarat pentru AGERPRES Peter Maffay.

Satul Roadeş, aflat la 80 de km de Braşov, a fost ales de Peter Maffay după ce a vizitat 14 localităţi cu biserici fortificate din Transilvania. Etnicii germani care reprezentau populaţia satului în proporţie de 95% au plecat în mare parte în Germania în timpul comunismului. Proiectul iniţiat de Peter Maffay va oferi 14 locuri de muncă pentru cei 280 de locuitori ai satului, care se ocupă cu agricultura şi cu creşterea animalelor.

Cântăreţul german de origine română Peter Maffay s-a născut la Braşov în anul 1949. Şi-a început cariera muzicală la vârsta de 21 de ani, în Germania, unde a emigrat în urmă cu 45 de ani. AGERPRES /( Jana Pintili)
 

 

Notare
Comentarii
de meteor
Bravo lui ! Nu si-a uitat tara...

de tibi
foarte fain am fost odata si sper sa mai am ocazia sa mai ajung sunt multzi oameni fain acolo sa ai sanatape petter doamne ajuta

de tibi
foarte fain am fost odata si sper sa mai am ocazia sa mai ajung sunt multzi oameni fain acolo sa ai sanatape petter doamne ajuta

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Biserica Evanghelică cere 3,3 milioane de euro pe corpul vechi de clădire al Maternităţii Braşov, 30 nov /Agerpres/ - Plenul Consiliului Judeţean Braşov întrunit marţi în şedinţă ordinară a probat în unanimitate cumpărarea de la Biserica Evanghelică din Braşov a corpului vechi de clădire al Maternităţii, instituţia spitalicească având şi un corp nou construit în anii '80.
DESTINAŢIE:ROMÂNIA/ O staţiune ce aşteaptă renaşterea şi un 'palat' de sare subteran unic în Europa - altfel de atracţii turistice în Prahova Un sat dintr-o zonă de munte, situat pe DN 1A, pe drumul dintre Bucureşti şi Braşov, o localitate cu mai puţin de 200 de gospodării şi de peste trei ori mai multe case de vacanţă, semn că aici este un loc numai bun pentru odihnă şi relaxare. O staţiune turistică pe cât de mică, pe atât de frumoasă. La...
Braşov: Clădiri iluminate în albastru cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului Braşov, 2 apr /Agerpres/- Biserica Neagră, Casa Sfatului, Cetatea Braşovului şi Primăria Braşov sunt iluminate în albastru cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, cu scopul de a informa cetăţenii cu privire la provocările cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu Tulburări...
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Braşov: Orchestra Mondială a Medicilor susţine la Biserica Neagră un concert caritabil Orchestra Mondială a Medicilor (WDO - World Doctors Orchestra), compusă din 800 de membri de pe cinci continente, va susţine un concert, vineri, la Biserica Neagră din Braşov, începând cu ora 18.00, WDO organizând de două sau trei ori pe an spectacole în diverse ţări, în scop caritabil.
Braşov: Rezerve de trei stele, cu plată, la Maternitate Pacientele spitalului de Obstretică şi ginecologie "Dr. I. A. Sbârcea" din Braşov au la dispoziţie, începând din această lună, un număr de 15 rezerve cu două şi trei paturi, în regim de trei stele, pentru care pot opta contra cost pe perioada spitalizării.