Cele mai citite
 


Depresia – Tratament
joi, 30 septembrie 2010   ::   4 Comentarii :: :: Depresia
 

 In comparatie cu alte afectiuni mentale, tratamentul depresiei are cele mai favorabile rezultate. Aproximativ 80% dintre pacienti - tratati corespunzator (cu antidepresive) - sunt complet vindecati.
Tratamentul farmacologic ramane principala metoda de terapie . Medicamentele utilizate in tratarea depresiei sunt: antidepresivele triciclice, modulatori ai recaptarii serotoninei si inhibitori ai metabolizarii serotoninei sau altor mediatori.

Durata tratamentului este de cel putin 5-8 saptamani; daca rezultatele la tratament sunt bune , este recomandat ca tratamentul antidepresiv sa fie mentinut chiar mai mult timp (6 luni sau mai mult ), pentru a preveni revenirea simptomelor.

Medicul psihiatru tine cont , in stabilirea tratamentului, nu doar de trasaturile particulare ale afectiunii pacientului, dar si de varsta si sexul pacientului, de debutul afectiunii, de raspunsul individual la tratament, de eventualele afectiuni asociate.

Exista multe metode de psihoterapie, dar ele se bazeaza pe atentia si suportul acordat pacientului la nevoie. Constientizarea, suportul si sfatul venite de la o persoana disponibila asigura cele mai bune rezultate.

Pacientul poate fi deasemenea asistat in ceea ce priveste solutionarea problemelor sale sociale. Pacientii au nevoie de suportul celor apropiati, daca conflictele in familie si instabilitatea sociala sunt principalii factori care ar putea grabi vindecarea.

Activitatea fizica este deasemenea benefica pentru imbunatatirea dispozitiei. Efortul fizic poate determina eliberarea de substante naturale - endorfine. Efectele endorfinelor sunt similare cu cele ale preparatelor antidepresive sau neuroleptice.

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
de rita
Suportul moral este insuficient dupa o anumita varsta si probabil ar trebui sa stim mai multe despre cum ar trebui sa procedam , cum sa-i ajutam pe cei da langa noi suferinzi de depresie. Efortul fizic este bun, dar de depresie sufera si persoane in varsta care nu pot face alt efort decat cativa pasi.

de dana
tatal meu are 73 de ani ,a fost diagnosticat cu tulb de anxietate si atac de panica .
tratament :tritico ac , xanax si bilobil .cam in cat timp vor incepe sa se vada efectele .el este convins ca are alta boala ca il doare burta in ambele partii plus spatele.ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc anticipat

de rita
pentru Dana
Bilobilul este bun dupa o anumita varsta sau cand ai probleme cu circulatia periferica
pentru celelalte simptome cautati un alt medic si solicitati niste analize, investigatii. O internare ar fi de folos daca gasiti un medic care se bucura cand pune un diagnostic corect si vindeca un pacient. Eu am reusit dar m-am chinuit ceva timp.

de
-pentru dana: In principiu efectul medicamentelor este resimtit dupa max 1-2 sapt stabilizandu-se in timp. Tratamentul cu Xanax nu ar trebui facut timp indelungat din cauza dependentei pe care o induce. Acum daca spune ca il doare poate chiar il doare, nu analizati totul numai din perspectiva anxietatii.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
Treizeci de minute de meditaţie pe zi - un antidepresiv eficient Efectuarea a circa 30 de minute de meditaţie pe zi contribuie la atenuarea simptomelor de anxietate şi depresie, rezultă dintr-o analiză realizată pe baza a 50 de studii clinice, informează cotidianul La Libre Belgique.
Depresia, una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate La nivel global, depresia reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate, cu impact asupra functionalității pacientului, scăderea productivității și a capacității de lucru, izolare și chiar pierderea dorinței de a trăi. În prezent, depresia majoră este a patra boală ca...
Sezonul rece creste riscul de depresie Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, depresia afecteaza la nivel mondial aproximativ 350.000 milioane de oameni, fiind o afectiune care inca se confrunta cu prejudecatile unei societati in care stigmatul bolii mentale impiedica mii de pacienti sa urmeze tratamentul corespunzator, care...
Mirela Manea (psihiatru): Depresia este în continuare subdiagnosticată în România depresia rămâne în continuare subdiagnosticată în România, a afirmat vineri prof. dr. Mirela Manea de la Universitatea de medicină şi farmacie "Carol Davila" şi medic la spitalul Clinic "Alexandru Obregia".
Jocuri de calculator pentru tratarea depresiei în cazul persoanelor în vârstă Jocurile cognitive de calculator pot duce la o remisiune completă în 70 % din cazurile de depresie la persoanele în vârstă care nu răspund bine la tratamentul medicamentos, potrivit unui studiu publicat în revista 'Nature Communications', preluat joi de cotidianul spaniol ABC.