Cele mai citite
 


Viaţa unui copil român s-a schimbat după o operaţie în S.U.A
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Opt ani de dureri sunt acum doar o amintire pentru fetiţa de 12 ani Andrea Nemethi, care a venit acum patru luni din România la Boston pentru o operaţie care i-a schimbat viaţa, informează site-ul TheBostonChannel.com. Tumoarea cu care a trăit de la vârsta de patru ani a fost extirpată.
'Sunt atât de multe lucruri pe care un copil de vîrsta ei ar vrea să le facă şi nu poate', spune Claudia Rosu, o femeie din familia la care stă Andrea. 'Şi acum poate', adaugă ea. Deşi tumora nu era canceroasă, putea duce la infecţii grave, care să-i afecteze întreaga viaţă.

'Dacă tumora nu era extirpată, ar fi crescut foarte mult şi i-ar fi afectat starea de sănătate', arată dr Aaron Fay, director al secţiei de Chirurgie oftalmologică la Massachusetts Eye&Ear Infirmary, chirurgul care a operat-o pe Andrea.

Când a aflat de la medicii din România că nu puteau face nimic, familia a trecut printr-o perioadă grea, spune tatăl fetiţei, Petru Nemethi.

Massachusetts Eye&Ear Infirmary asigură cheltuielile pentru toate îngrijirile fetiţei din România, în amintirea lui Ray Tye din Boston, care a ajutat sute de copii să primească îngrijiri care le-au salvat viaţa. 'El ar fi acordat atenţie acestui caz', este de părere Eileen Tye, preşedintă a The Ray Tye Medical Aid Foundation. 'El şi fetiţa ar fi fost acum cei mai buni prieteni', a adăugat ea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în chirurgia toracică din România, realizată la Spitalul Militar Central Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" anunţă realizarea pe 31 martie în Secţia Chirurgie Toracică, în premieră pentru sistemul medical din România, a unei intervenţii chirurgicale de rezecţie a unui segment tumoral mare folosind un nou dispozitiv medical care asigură reducerea...
România în continuare pe ultimele locuri în Europa la starea de sănătate România se situează în continuare pe ultimele locuri din Europa în ceea ce priveşte starea de sănătate, relevă o analiză publicată în numărul 2 al Revistei române de Bioetică de prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Cristian Vădescu, director al Şcolii...
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Intervenţie în premieră în chirurgia cardiovasculară din România realizată la Spitalul Monza O procedură inovatoare de schimbare de valvă pe cord deschis a avut loc în premieră pentru chirurgia cardiovasculară, atât din mediul privat, cât şi public, la Spitalul Monza Bucureşti.