Cele mai citite
 


Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament
miercuri, 13 mai 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.

Şeful Serviciului bilete de tratament din cadrul Casei de Pensii, Ion Dănuţ, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în acest an, pentru Capitală au fost repartizate, la nivelul tuturor celor şase sectoare, 30.000 de bilete, în 10 staţiuni.

"Cererile trebuie să fie depuse cu o lună înainte de perioada în care solicitantul doreşte să plece la tratament. Sejurul este de 18 zile şi se dă în baza biletelor de recomandare de la medic", a spus Ion Dănuţ.

Biletele de tratament sunt subvenţionate 50%, pentru pensionari şi se dau cu gratuitate pentru veteranii de război, deţinuţi politici, persoane cu handicap, deportaţi.

Gratuitatea este alocată în acest an în limita a 3.000 de bilete.

Salariaţii pot obţine şi ei bilete de tratament, în funcţie de venitul brut declarat la Casa Asigurărilor de Sănătate, astfel: dacă venitul este mai mic decât salariul mediu brut pe economie (1.693 lei) atunci beneficiarul plăteşte 50% din costul biletului, iar dacă venitul depăşeşte salariul mediu brut, biletul este plătit integral.

Biletele de tratament costă, în acest an (în funcţie de locul de cazare şi staţiunea recomandată), între 1.100 lei şi 1.900 lei.

Ion Dănuţ a arătat că prima serie de tratament a început în luna aprilie, dar cele mai multe cereri se înregistrează în lunile de vară. "Cererile sunt pe tot anul, într-un număr constant faţă de anul trecut, dar vara cresc cu cel puţin dublu faţă de alte luni ale anului", a mai spus Dănuţ.

Printre staţiunile aprobate în acest an de Casa Naţională de Pensii sunt Geoagiu-Băi, Pucioasa, Lacul Sărat, Felix, Herculane, Olăneşti, Buziaş, Tuşnad, Covasna, Vatra Dornei, Mangalia, Eforie Nord, Eforie Sud, Saturn, Techirghiol, Sovata, Târgu Ocna, Slănic Prahova, Predeal, Voineasa, Moneasa, Căciulata, Călimăneşti, Slănic Moldova. AGERPRES/ (Mihaela Tudorache)

Notare
Comentarii
de papa
Ma bucur sa citesc astfel de lucruri,sper sa fie si reale.Un fapt de exceptie este introducerea salariatilor cu venituri mici.Felicitari

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LAPHR: Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit Bucureşti, 11 febr /Agerpres/ - Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit, pe baza recomandării medicului de specialitate, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Ligii pentru Apărarea Persoanelor cu Handicap din România (LAPHR), Luminiţa Gheorghiu, care a propus un...
Patru structuri de economie socială, deschise cu bani europeni Patru structuri de economie socială se vor deschide la Bucureşti, în judeţul Prahova şi la Ciolpani (Ilfov), cu sprijinul unor fonduri europene, în cadrul unui proiect implementat de Asociaţia Handicapaţilor Somatici din România (AHSR).
Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.
Covasna: La Sfântu Gheorghe se deschide un magazin unde vor lucra persoane cu handicap Fundaţia Diakonia va deschide în municipiul Sfântu Gheorghe un magazin în care vor lucra persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice.
Covasna: La Sfântu Gheorghe s-a deschis un magazin în care lucrează persoane cu handicap Un magazin în care lucrează persoane cu dizabilităţi a fost deschis în municipiul Sfântu Gheorghe de Fundaţia Diakonia.
MMFPS: Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între aceştia aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din cadrul primăriei Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei...