Cele mai citite
 


Fundaţia 'We Are Water', lansată în România
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia 'We Are Water', care dezvoltă programe de responsabilizare socială de mediu şi resurse de apă şi se axează pe educaţia consumatorului în scopul reducerii consumului mare de apă, a fost lansată şi în România.
Aceasta abordează problemele care apar în urma lipsei unor resurse adecvate de apă, dezvoltă proiecte de cooperare pentru oferirea unor soluţii eficace pe termen lung pentru comunităţile pe care le sprijină. Fundaţia poate acţiona direct sau în parteneriat cu ONG-urile sau alte organizaţii de orice tip care oferă proiecte care îndeplinesc cerinţele acesteia.
Situl www.wearewater.org a fost creat pentru a servi drept platformă universală care oferă acces la toate informaţiile cu privire la fundaţie, obiectivele şi proiectele acesteia.
Acesta va oferi de asemenea modalitatea de a primi donaţii de la publicul larg şi va deveni instrumentul de colectare a fondurilor pentru diverse proiecte de cooperare.
Fundaţia este o iniţiativă a grupului spaniol 'Roca', firmă care încă de la început s-a dedicat protejării mediului, atât prin produsele sale, cât şi prin procesul de producţie. 'Roca' a preluat, din 2006, Grupul Cesarom şi produce obiecte sanitare menite să contribuie cât mai eficient la utilizarea apei şi reducerea consumului.
Apa este considerată marea problemă globală a secolului al XXI-lea. Raportul Adunării Generale a Naţiunilor Unite privind dezvoltarea resurselor de apă arată că aproximativ 13% din populaţia lumii, în jur de 800 de milioane de oameni, nu au acces la hrană suficientă din cauza lipsei persistente de apă.
Studiile arată că 70% din gospodării consumă de patru ori mai multă apă decât este necesar. Pornind de la această realitate este necesară demararea de proiecte şi o educaţie în sensul utilizării şi consumului responsabil de apă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
APA: România, o ţară mare cu probleme mari Avântul economic de scurtă durată din România a fost întrerupt brusc de criza economică, motivul nefiind însă doar criza ci şi lipsa reformelor structurale, notează agenţia de presă austriacă APA.
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Sănătatea şi nutriţia copilului România este în continuare statul european cu cea mai mare rata a mortalităţii infantile, în decembrie 2010 înregistrându-se 13 decese 0-1 an la o mie de nou-născuţi, iar în ianuarie 2011 de 12,2 la mie.
INTERVIU/Nini Săpunaru:România este singura ţară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic România este singura ţară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 - 1,5 miliarde de euro la PIB-ul ţării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.