Cele mai citite
 


Inaugurarea Centrului de gimnastică pentru copii - Kineto Bebe
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Singurul centru de gimnastică pentru copii din România a fost inaugurat, miercuri seara, în Bucureşti, aici urmând să se desfăşoare programe de gimnastică şi masaj care să stimuleze bebeluşul atât motor, cât şi psihic.
Centrul de gimnastică pentru copii Kineto-Bebe urmăreşte atingerea momentelor cheie din dezvoltarea neuromotorie a copilului sănătos, a declarat directorul Centrului, Raluca Chişu.
Aceasta a explicat că o echipă specializată de kinetoterapeuţi fac exerciţii specifice fiecărei grupe de vârstă începând de la 4 luni, împreună cu mămicile sau tăticii micuţilor.
Exerciţiile sunt structurate pe grupe de vârstă 4-9 luni, 10-18 luni şi 19-36 de luni, grupurile având maximum cinci persoane, fiecare cu câte un bebeluş.
''Durata programului este de 10 şedinţe a câte 40 de minute, de preferat de două ori pe săptămână'', a explicat Raluca Chişu.
În cadrul acestor clase de gimnastică se pot depista şi anumite probleme pe care bebeluşul le poate avea la mers (platfuss, mers cu vârfurile în interior sau exterior), iar însoţitorii micuţilor vor fi învăţaţi să facă diferite exerciţii pentru corectarea acestora.
Pentru grupele mai mari de la 21 de luni până la 3 ani, gimnastica pentru copii combină exerciţiile unice de gimnastică şi kinetoterapie cu exerciţiile de relaxare, concentrare, cântece, jocuri şi activităţi educative, îmbunătăţind astfel relaţia dintre părinte şi copil.
Fiecare şedinţă este concepută pentru a anima curiozitatea copiilor în timp ce învaţă exerciţii de gimnastică prin interacţiune socială, repetiţie, joacă şi multe cântece.
De asemenea, micuţii sunt învăţaţi cum să se elibereze de frustrări, inventând mişcări şi calităţi motrice, crescându-şi atenţia şi devenind ascultători, urmând comenzile care li se dau.
Centrul este creat după model american şi urmăreşte să desfăşoare programe special concepute pentru gimnastică, pentru dezvoltare fizică generală, pentru combaterea obezităţii, gimnastică şi masaj pentru o gamă largă de afecţiuni cum ar fi malformaţii congenitale, picior strâmb, displazii de şold, deviaţii de coloană vertebrală, paralizii cerebrale periferice, sechele după traumatisme cranio-cerebrale, neuropatii, boli neuvomusculare, afecţiuni ortopedice, entorse, luxaţii, fracturi, picior plat.
Programul de gimnastică şi recuperare este conceput de specialiştii centrului pe baza trimiterii şi recomandării medicului de specialitate. După efectuarea a 20 de şedinţe se va face o evaluare şi se va prezenta medicului.
Centrul de gimnastică şi masaj pentru copii Kineto-Bebe lansează în România programul Baby Gym - gimnastica copilului sănătos şi Baby Yoga - masajul de relaxare a bebeluşului.
Cele două concepte prezentate în premieră se adresează copilului sau bebeluşului sănătos, pentru favorizarea unei dezvoltări armonioase, liniştire şi relaxare, calmarea colicilor, îmbunătăţirea calităţii somnului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia MAME a înfiinţat Centrul Steluţelor, centru de suport şi recuperare destinat copiilor cu afecţiuni grave din România Asociaţia MAME a inaugurat joi, 27 noiembrie 2014, Centrul Steluţelor, centru de suport şi recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer şi alte boli grave din România, unde aceştia vor beneficia, în mod gratuit, de următoarele servicii: consiliere psihologică individuală şi de grup, kinetoterapie...
Caraş-Severin:Fundaţia Sfânta Irina a pus piatra de temelie a primului centru de recuperare oncologică din România Fundaţia Sfânta Irina a inaugurat marţi, în localitatea Slatina-Nera, lucrările de construcţie a Clinicii Nera, respectiv, a Centrului pentru Cercetări în Recuperare Oncologică.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Primul Centru Medical de Recuperare Sportivă din ţară, la Târgu Mureş Primul Centru Medical de Recuperare Sportivă din România a fost inaugurat, miercuri, de centrul Nova Vita San din Târgu Mureş.
Asociaţia MAME a înfiinţat un centru pentru suportul şi recuperarea copiilor cu afecţiuni grave Asociaţia MAME a inaugurat Centrul Steluţelor, un centru de suport şi recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer şi alte boli grave, unde aceştia vor beneficia, în mod gratuit, de consiliere psihologică individuală şi de grup, kinetoterapie, ateliere de terapie emoţională prin artă şi joc, precum...
Sibiu: Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi de zece ori mai ieftin în România, susţin specialiştii Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi cu succes de zece ori mai ieftin în România, faţă de clinicile din străinătate, unde o astfel de operaţie poate ajunge la 50.000 de euro, bani care de cele mai multe ori părinţii nu îi au şi atunci apelează la ajutorul statului, ţara noastră înregistrând...