Cele mai citite
 


Primul medic român de pe Coasta de Opal
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tânăra doctoriţă Ana-Maria Avram şi-a părăsit ţara ca să îşi exercite profesia în Franţa, într-o zonă rurală care se confruntă cu o mare lipsă de medici. Ea şi-a deschis cabinetul din Merlimont la 12 iulie, scrie ziarul La Voix du Nord.
Merlimont se află pe Coasta de Opal, pe malul Mării Nordului. Locuitorii au fost uimiţi de accentul încântător al doctoriţei şi de franceza impecabilă pe care o vorbeşte. 'În România, se învaţă franceza foarte devreme, la şcoală. Pentru noi, Franţa este un reper cultural. Există legături foarte strânse între cele două ţări', afirmă doctoriţa. Atât de strânse încât medicii români nu ezită să vină şi să se instaleze în Franţa, mai ales în mediul rural.

Ana-Maria nu este speriată de mediul rural, dimpotrivă. 'Când m-am hotărât să vin în Franţa, în iulie 2009, chiar vroiam să stau la ţară, mai ales în Nord, deoarece ştiu că aici oamenii sunt foarte primitori', se confesează Ana-Maria care adaugă: 'Pentru un medic român este uşor să vină în Franţa, deoarece sunt aceleaşi diplome. Şi apoi, în România, la seminare, ni se explică că există o lipsă de medici în Franţa şi suntem încurajaţi să venim aici'.

În România, Ana-Maria avea propriul cabinet şi un centru de medicină a muncii. 'Câştigam foarte bine. Nu pentru bani am venit aici în Franţa, deoarece câştig la fel ca în România. Am venit pentru că sunt îndrăgostită de Franţa şi doresc să rămân cât mai mult cu putinţă', adaugă Ana-Maria. Are şi un băieţel, de 5 ani, care s-a integrat foarte bine. Ana-Maria are intenţia fermă să facă parte din peisajul local. Nici nu se instalase bine, că a sărbătorit 14 iulie în compania primarului, doctorul Jean-Fran?ois Rapin, care îşi exercită profesia în acelaşi cabinet cu ea.

'Sunt aici de trei luni şi mă simt ca la mine acasă. Oamenii sunt foarte amabili. Te primesc cu braţele deschise. Mă simt perfect integrată în comunitate', declară Ana-Maria Avram, care este singurul doctor român de pe Coasta de Opal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/ Tulcea, un model pentru România prin ITI Vizitată de înalţi oficiali români şi din străinătate, Delta Dunării a strâns de-a lungul timpului numeroase aplauze din partea oaspeţilor, însă, în ultimii peste 20 de ani, în lipsa unei strategii care să le aducă avantaje concrete, comunităţile din Rezervaţie s-au dezvoltat cum au putut. Un plus de...
Vasile Ciurchea (CNAS): Există aproximativ 300 de localităţi în România fără medic de familie Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a afirmat marţi că există aproximativ 300 de localităţi în România fără medic de familie şi propune ca în zonele defavorizate medicii să primească, atât din partea CNAS, cât şi a autorităţilor locale, sporuri financiare pentru a...
Alba: Lipsă de medici specialişti în judeţ Cele mai multe dintre spitalele din Alba se confruntă cu o lipsă acută de medici specialişti, motiv pentru care unele unităţi apelează la doctori din alte judeţe, care vin doar în anumite zile ale săptămânii pentru intervenţiile programate.
Raport: Cele mai multe metode de planificare familială sunt cunoscute incorect în mediul rural Cele mai multe metode de planificare familială sunt cunoscute, dar incomplet şi incorect în mediul rural, arată raportul "Bariere şi factori favorizanţi în utilizarea serviciilor de planificare familială şi asistenţă prenatală", dat publicităţii luni de Fundaţia World Vision România.