Cele mai citite
 


Iaşi: La spital, în urma deflagraţiei produsă de o butelie defectă
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie din localitatea Deleni a fost adusă, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce a suferit arsuri în timp ce încerca să-şi salveze copilul dintr-un incendiu produs de deflagraţia unei butelii defecte.
Femeia, în vârstă de 25 de ani, afirmă că i-au fost afectate faţa şi gâtul în momentul în care a încercat să-şi salveze copilul din flăcări.
'Pacienta a fost preluată rapid în UPU de medicii de urgenţă, beneficiind de suport respirator, antalgice, resuscitare volemică, protecţie termică şi a rămas internată în secţia de arşi. Când starea clinică o va permite pacienta va necesita evaluare psihiatrică atât din cauza patologiei preexistente, cât şi sindromului de stres postraumatic cauzat de arsura copilului', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.
Copilul femeii, în vârstă de un an şi trei luni, a fost dus la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, unde a fost preluat de medicii de urgenţă.
Dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Maria, a declarat că micuţul a fost stabilizat.
Odată cu răcirea vremii cei de la urgenţe avertizează asupra riscului utilizării surselor de încălzire neverificate şi improvizate atât în ceea ce priveşte intoxicaţiile cu fum sau monoxid, cât şi din cauza arsurilor prin explozie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Un nonagenar a leşinat de căldură, pe holurile Prefecturii Un nonagenar a fost adus, joi după-amiază, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce a leşinat din cauza căldurii în clădirea în care se află Instituţia prefectului.
Iaşi: Victima unui incendiu, adusă la spital în stare gravă Un bărbat, victimă a unui incendiu izbucnit într-un depozit en-gross, a fost adus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi pentru îngrijiri medicale.
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.