Cele mai citite
 


Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
Directorul Spitalului Caracal, Octavian Popescu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că aşteaptă un răspuns de la Institutul pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru a o putea transfera acolo pe învăţătoarea care face greva foamei deoarece starea ei de sănătate se poate înrăutăţi în orice moment şi la Caracal nu există echipamente medicale necesare monitorizării şi investigaţiilor pentru cazuri de malnutriţie.
Învăţătoarea este de acord cu transferul la o unitate spitalicească din Bucureşti dar nu pentru a primi tratament ci numai pentru investigaţii şi monitorizare. Ea a declarat joi, pentru AGERPRES, că nu se simte bine, fapt normal după 38 de zile de grevă a foamei, dar nu va renunţa la această formă de protest până când Consiliul Local Caracal nu va pune în aplicarea legea de mărire a salariilor cadrelor didactice aprobată în 2008 aşa cum a pus în aplicare şi legea de reducere a salariilor bugetarilor cu 25 de procente.
Cristiana Anghel este încă internată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Caracal unde este monitorizată dar nu primeşte tratament pentru că a refuzat.
'Mă simt aparent bine, dar analizele arată că starea mea de sănătate se degradează pe zi ce trece. (...) Au venit ieri de la Inspectoratul Şcolar să mă viziteze, să mă întrebe cu ce mă pot ajuta. (...) Nu voi renunţa la protest. Să fie clar lucrul acesta. Este o lege. Se încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, sunt tratată abuziv', a spus Cristiana Anghel.
Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a precizat că situaţia învăţătoarei şi solicitările ei au fost luate în discuţie în şedinţa lunară de consiliu local desfăşurată joi. Consilierii locali au decis să înainteze, tot joi, o scrisoare premierului Emil Boc în care să îi prezinte situaţia învăţătoarei din Caracal.
'Nu este de competenţa noastră rezolvarea solicitărilor doamnei învăţătoare. Noi am pus în discuţie şi discutăm încă despre cazul acesta dar deşi ne dorim să o ajutăm să iasă din greva foamei, legal nu putem face nimic în rezolvarea cererilor sale pentru că nu este de competenţa noastră', a spus Gheorghe Anghel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei a fost transferată la Bucureşti Învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei de 39 de zile, Cristiana Anghel, a fost transferată, vineri, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Caracal la Institutul de Boli de Nutriţie Bucureşti pentru investigaţii suplimentare şi monitorizare.
Olt: Învăţătoare în greva foamei, internată la Terapie Intensivă O învăţătoare din Caracal, în vârstă de 51 de ani, Cristiana Anghel, aflată de o lună în greva foamei, este internată în stare gravă la Spitalul Municipal Caracal, la secţia de Terapie Intensivă şi refuză să iasă din acţiunea de protest până la soluţionarea cererii sale de neaplicare a legii de reducere...
Învăţătoarea Cristiana Anghel spune că doar o grevă generală ar putea soluţiona revendicările protestatarilor Slatina, 19 oct /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care de 57 de zile face greva foamei şi este internată pentru monitorizare la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti, susţine că intrarea altor persoane în greva foamei nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor...
UPDATE Învăţătoarea care a făcut greva foamei 70 de zile a ieşit din spital Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care s-a aflat timp de 70 de zile în greva foamei, a fost externată luni, la cerere, de la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti.
Învăţătoarea care a făcut greva foamei 70 de zile a ieşit din spital Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care s-a aflat timp de 70 de zile în greva foamei, a fost externată luni, la cerere, de la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti
Învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel a ieşit, luni, din greva foamei, după 70 de zile, declarând, într-o conferinţă de presă, că încetarea acestei forme de protest nu înseamnă că a fost învinsă, ci a realizat că probabil într-o săptămână ar fi murit şi din acest motiv a decis să...