Cele mai citite
 


Măsuri ale Guvernului împotriva gripei porcine
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucuresti, 13 mai /Agerpres/ - Posta Româna va distribui în regim de urgenta fiecarei familii scrisori privind simptomele gripei porcine, precautiile pe care trebuie sa le adopte cetatenii, a declarat, martea trecuta, vicepremierul Dan Nica, dupa reuniunea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

"Printre masurile luate figureaza utilizarea retelei guvernamentale pentru dublarea retelei comerciale în vederea salvarii vietilor care s-ar afla în pericol în cazul declansarii acestui virus", a spus Nica.

De asemenea, el a precizat ca în cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, reunit marti la solicitarea ministrului Sanatatii, a fost stabilit un set de masuri astfel încât aparitia pandemiei sa nu fie o problema în România.

"Primul set de masuri sunt de prevenire a efectelor pandemiei, iar cel de-al doilea vizeaza asigurarea continuitatii functionarii institutiilor statului. Ne referim nu doar la institutiile care asigura asistenta medicala, pompieri, politie, etc., ci si la cele care functioneaza la foc continuu - hidrocentrale, termocentrale, centrala nucleara de la Cernavoda sau Uzina de apa grea", a subliniat ministrul.

Pe de alta parte, ministrul Administratiei si Internelor a spus ca în cazul masurilor preventive se înscrie si distribuirea catre toti românii prin intermediul postei române în termen de 30 de zile a unei scrisori a Ministerului Sanatatii, cu masuri de prevenire si combatere a virusului A(H1N1).

Totodata, ministrul Nica a precizat ca vor fi postate în locuri publice pliante si afise pentru ca cetatenii sa fie avizati în legatura cu aceste masuri.

Potrivit ministrului Sanatatii, Ion Bazac, aceeasi scrisoare este distribuita în toate cele 27 de tari ale UE. AGERPRES/(Sorin Penes)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Alte trei cazuri de gripă AH1N1, confirmate în judeţ Alte trei cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în judeţul Dâmboviţa, informează, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după ce în urmă cu două zile instituţia anunţa că sunt două cazuri de gripă porcină în judeţ.
Crucea Roşie Română oferă sprijin MS în contextul gripei cu virus A H1N1 Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii a activat deja, la nivel global, planul de acţiune în caz de pandemie.
(Corespondenţă Agerpres) Numărul deceselor cauzate de gripa porcină în Italia a urcat la 9 Numărul deceselor de persoane bolnave de gripa porcină a urcat rapid în Italia la 9, după ce în ultimele două zile la Napoli s-au înregistrat trei noi victime, persoane în vârstă, care aveau însă şi alte probleme grave de sănătate, relatează cotidianul La Repubblica.