Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Stocul de sânge al Centrului de transfuzii Bistriţa, aproape epuizat
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Bistriţa se confruntă cu o criză de sânge, după ce stocul a fost aproape epuizat în urma cererilor venite de la centrele universitare medicale din Cluj şi Mureş, la care s-au adăugat cele ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, confruntat cu un număr mare de operaţii în ultima perioadă.
Purtătorul de cuvânt al Centrului de Transfuzii, Marius Cîrcu, a făcut un apel prin intermediul mass-media locale către persoanele care vor să doneze sânge, pentru ca stocul să fie refăcut.

'În urma anunţului, astăzi (joi - n.r.) am avut 29 de donatori, ceea ce este mult pentru noi. Pe şapte dintre ei i-am sunat noi, pentru că au grupa AB 4 +, alţii au spus că au venit după ce au văzut anunţul din presă. Toţi au fost din municipiul Bistriţa şi vin în special cei tineri', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CTS Bistriţa.

Potrivit lui Cîrcu, în ultima perioadă numărul persoanelor care veneau regulat să doneze sânge a scăzut, însă a crescut numărul tinerilor care doresc să facă acest lucru.
De altfel, la iniţiativa unui bistriţean, a fost creat un site unde se pot înscrie persoane din întreaga ţară care doresc să doneze, www.donatorionline.ro, lista aferentă judeţului Bistriţa-Năsăud conţinând în acest moment aproximativ 90 de nume.

La Centrul de Transfuzii din Bistriţa, în luna august s-au prezentat 403 donatori, media fiind de 20 de persoane pe zi. Cei care vor să doneze trebuie să aibă între 18 şi 45 ani şi peste 55 kilograme.
Donatorii primesc un tichet de masă în valoare de 61 lei şi o zi liberă, iar pentru cei din alte localităţi se decontează şi transportul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Pompierii donează sânge pentru a ajuta familiile nevoiaşe de sărbători Un număr de 35 de angajaţi ai Secţiei de pompieri din oraşul Năsăud au decis să doneze sânge, pentru a putea sprijini câteva familii nevoiaşe din satul Bichigiu, astfel încât acestea să aibă cu ce să îşi umple masa de sărbători.
Bistriţa-Năsăud: Botulism confirmat la o femeie de 50 de ani Bistriţa, 8 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, luni, diagnosticul de botulism pus de medicii bistriţeni unei femei de 50 de ani, din municipiul Bistriţa, care a fost internată în urmă cu o săptămână în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, însă nu...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.
Cluj: Aproximativ 7.000 de donatori de sânge la CTS, în primul semestru al anului Aproximativ 7.000 de persoane au donat sânge, în primul semestru al acestui an, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Cluj-Napoca.