Cele mai citite
 


Gorj: Numărul virozelor şi al pneumoniilor, în creştere
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 450 de cazuri de viroze şi alte aproximativ 250 de pneumonii au fost înregistrate săptămâna trecută de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, numărul afecţiunilor fiind în creştere faţă de perioada precedentă cu câteva zeci, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, motivele creşterii numărului virozelor şi pneumoniilor sunt variaţiile de temperatură din ultima perioadă şi tratamentul medicamentos neadecvat luat de majoritatea bolnavilor, care preferă să se trateze singuri şi să nu se ducă la un medic specialist.

'La viroze, din totalul de 460 de cazuri, cele mai multe au fost înregistrate la copiii cu vârstele cuprinse între 5 şi 14 ani şi 1-4 ani. Au existat şi 78 de internări, cele mai multe tot în rândul copiilor. În ceea ce priveşte situaţia pneumoniilor, cele mai multe îmbolnăviri, 69 la număr, au fost înregistrate în rândul copiilor de 5-14 ani şi alte 59 la persoanele cu vârsta între 30-64 ani, iar cele mai multe persoane internate au fost copii între 5 şi 14 ani', a precizat Elena Piţian.

Reprezentanta DSP Gorj a mai menţionat că, până în prezent, în judeţ nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână, în scădere Aproximativ 1.500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere cu circa 200 de cazuri comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în scădere la nivel judeţean Aproximativ 1.700 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian...
Gorj: Aproximativ 1.600 de persoane au fost diagnosticate cu viroze şi pneumonii Aproximativ 1.600 de gorjeni au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, cu pneumonii şi viroze, numărul lor fiind similar cu cel din săptămâna anterioară, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste o mie de viroze şi pneumonii înregistrate în judeţ Peste o mie de persoane au necesitat îngrijiri medicale în săptămâna 2-9 decembrie după ce au răcit, cele mai multe cazuri înregistrate fiind diagnosticate cu pneumonie, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Aproximativ 1.300 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1.300 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste 1.700 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ 1.700 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu săptămâna anterioară, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.