Cele mai citite
 


Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Viorel Tănase, liderul Sanitas Iaşi, a declarat că vineri, 1 octombrie, între orele 13,30 şi 15,00 membrii sindicatului vor picheta Instituţia Prefectului. De asemenea, în faţa aceleiaşi instituţii pe 7 octombrie între orele 13,30 - 15,00 va fi organizat un miting. Acţiunile sindicaliştilor vor continua după data de 20 octombrie cu pichetări ale sediilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi şi, respectiv, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi.

'La toate acţiunile credem că vor fi prezenţi mulţi oameni, oameni care vor veni pentru a arăta nemulţumirea şi dezaprobarea faţă de măsurile criminale de austeritate impuse cu forţa împotriva poporului român de către acest guvern incompetent. Salariaţii din sistemul sanitar au ajuns la limita suportabilului. Pentru foarte mulţi dintre noi ziua de salariu le-a adus o surpriză extrem de neplăcută, după o lună de muncă au plecat acasă cu o leafă de câţiva lei. Poate ne arată domnul preşedinte, domnul premier şi întregul cabinet cum se poate trăi astăzi cu o leafă de câţiva zeci de lei pe lună. Poate sinuciderile tot mai dese din ultima vreme ale unor angajaţi din sistemul sanitar, dar şi din alte domenii bugetare, vor mai trezi o urmă de omenie în aceşti guvernanţi, adevăraţii vinovaţi morali pentru aceste tragedii', afirmă Viorel Tănase prin intermediul unui comunicat dat publicităţii joi.

Revendicările sindicaliştilor Sanitas vizează revenirea la salariile din septembrie 2009 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, asigurarea finanţării pentru trimestrul al IV-lea 2010 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, asigurarea autonomiei reale a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi scoaterea sistemului de sănătate din cadrul sectorului bugetar, asigurarea unui proces de descentralizare corect prin preluarea întregului personal, păstrarea tuturor drepturilor de natură salarială, respectarea clauzelor contractelor colective de muncă.

De asemenea, sindicaliştii din sănătate solicită prelungirea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi negocierea unui nou contract colectiv de muncă pentru asistenţa socială, elaborarea unui Pact naţional pentru sănătate, care să prevadă minim 6% din PIB, deblocarea posturilor din sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, menţinerea actualului normativ de personal în sistemul sanitar, modificarea şi completarea proiectului Legii salarizării unitare cu unele sporuri specifice pentru sectorul sanitar şi domeniul asistenţei sociale.

'Sperăm că aceste doleanţe ale noastre vor fi văzute de cineva responsabil din guvern, şi se va înţelege că noi nu cerşim nimic, dorim să muncim, iar munca noastră să fie răsplătită cu un salariu din care să putem trăi. Zilnic resimţim tot mai acut presiunea la care suntem supuşi, zilnic ne spuneţi că ţara trece prin momente grele. Ne-am săturat de minciuni, ne-am săturat să vedem cum guvernanţii fură din banul public, iar nouă ne sunt luaţi bani din salarii, ne-am săturat să ne minţiţi că aceste măsuri sunt temporare, iar după ce ne diminuaţi drepturile veniţi şi ne spuneţi că nu e deajuns şi trebuie să facem alte şi alte sacrificii. Noi nu mai vrem să ne sacrificăm, dorim să vă sacrificaţi dumneavoastră cei care conduceţi această ţară, şi suntem dispuşi să ne manifestăm nemulţumirea şi săptămâna viitoare şi luna viitoare, atât cât este necesar să ne facem auziţi şi să redaţi salariaţilor drepturile care le-au fost furate', se precizează în acelaşi comunicat remis presei.

Totodată, sindicaliştii Sanitas au transmis un mesaj de solidaritate şi în acelaşi timp de admiraţie faţă de colegii sindicaliştii din Poliţie.

'O coducere cu un preşedinte care este împotriva poporului, un guvern care adoptă astfel de măsuri criminale împotriva cetăţenilor nu merită respect din partea nimănui. Merită să suporte toată furia şi nemulţumirea cetăţenilor acestei ţări şi să nu uite că în 1989 oamenii şi-au învins teama şi au ieşit în stradă pentru libertate şi un trai mai bun. O putem face din nou', se menţionează în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 250 de sindicalişti merg miercuri la Bucureşti Peste 250 de membri ai sindicatului SANITAS Iaşi, alături de alte sindicate judeţene componente ale Federaţiei SANITAS din România, vor lua parte la mitingul organizat miercuri în Capitală.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Iaşi: Sanitas anulează protestul de joi de la Prefectură Protestul membrilor de sindicat Sanitas, care urma să se desfăşoare joi, în faţa Prefecturii, între orele 13,30-15,00, a fost anulat, susţin reprezentanţii Instituţiei Prefectului.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...
Iaşi: Ouă, îmbrânceli, fluierături şi huiduieli la protestul Sanitas Aproximativ 200 de membri ai filialei ieşene a sindicatului Sanitas, care au protestat, vineri, în faţa Prefecturii, s-au îmbrâncit cu jandarmii, au aruncat cu ouă spre fereastra biroului prefectului Dragomir Tomaşeschi şi au spart un geam de la uşa de la intrarea în prefectură.