Cele mai citite
 


Buzău: La Râmnicu Sărat, focarul de hepatită A se extinde
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alţi 10 elevi din cartierul Zidari din municipiul Râmnicu Sărat au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.
Focarul de hepatită virală de tip A, supranumită boala mâinilor murdare, a fost depistat pe 16 septembrie, când opt copii de la şcolile nr. 3 şi 5, precum şi la grădiniţele nr. 5 şi 6 din cartierul Zidari, populaţie de peste 90 la sută de etnie romă, au fost internaţi în spital.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a anunţat joi că numărul total al persoanelor din focar internate cu diagnosticul de hepatită virală de tip A a crescut la 18, dintre care 15 sunt confirmate serologic.

'Opt dintre acestea sunt şcolari, iar alţi opt preşcolari', a declarat pentru AGERPRES directorul DSP Buzău, Venera Acsinte.

Potrivit sursei citate, s-a demarat vaccinarea în comunităţile de preşcolari, iar instituţiile de învăţământ, precum şi locuinţele persoanelor confirmate au fost dezinfectate.

'Nu există motive de alarmare, situaţia se află sunt control, iar colectivităţile şcolare sunt atent supravegheate şi monitorizate', a mai spus Venera Acsinte.

În cele patru instituţii de învăţământ se află peste 1.300 de preşcolari şi elevi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Unul dintre focarele de hepatită virală acută a fost închis Medicii epidemiologi de la DSP Buzău au decis miercuri să închidă focarul de hepatită virală de tip A izbucnit la mijlocul lunii septembrie 2010 într-o comunitate de peste 600 de preşcolari şi elevi de la trei unităţi de învăţământ din cartierul Simileasca, municipiul Buzău.
Buzău: Anchetă la o şcoală cu focar de hepatită Inspectoratul şcolar judeţean Buzău a demarat vineri o anchetă la Şcoala nr.3 din Râmnicu Sărat după ce părinţii au refuzat să-şi mai trimită copiii la cursuri din cauza focarului de hepatită virală A.
Buzău: Focarele de hepatită de tip A se extind În cele două focare de hepatită de tip A din două cartiere din Buzău şi Râmnicu Sărat s-au înregistrat în utimele 24 de ore alte patru noi cazuri.
Buzău: Al doilea focar de hepatită epidemică identificat la Râmnicu Sărat Buzău, 21 sep /Agerpres/ - Aproape 20 de persoane din municipiul Râmnicu Sărat au fost depistate cu virusul hepatic A, informează marţi un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.
Buzău: 14 cazuri de hepatită A la două şcoli Alţi cinci elevi, dintre care patru de la Şcoala nr. 6 şi un altul de la Şcoala nr. 7 din Buzău, au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A, numărul total al bolnavilor la cele două şcoli ajungând astfel la 14.
Buzău: Focar de hepatită A în localitatea Râmnicelu Mai mulţi copii cu vârste între 2 şi 9 ani din localitatea buzoiană Râmnicelu au fost spitalizaţi cu diagnosticul hepatita acută cu virus A.